Witam buduję stację podgrzewającą do pcb.
Zakupiłem sterownik rex- c100 i mam problem,instrukcja po angielsku.
Jako podgrzewacze są promienniki podczerwieni 6 szt, moc każdego 500w
I tu pojawia się problem za duża moc pali płytę, temperatura rośnie jak oszalała.
konkretnie potrzebuje jak ustawić histereze słabo znam angielski a zwłaszcza techniczny nigdzie nie mogę znaleźć w instrukcji.
Bardzo bym prosił o pomoc.
Uprzedzając odpowiedź na elektrodzie też ktoś zadał podobne pytanie i nikt mu nie odpowiedział,więc szukam pomocy gdzie indziej.
Udało mi się raz ustawić,histereza była koło 80* ale nie potrafię tego powtórzyć.
Za pomoc z góry dziękuje.
Instrukcja załączona.
udało mi się przetłumaczyć część pliku też w załączniku.
Sterownik temperatury REX -C100 problem
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
- Załączniki
-
- c100set.pdf
- (166.6 KiB) Pobrany 4670 razy
-
- c100set przetłumaczone.pdf
- (518.79 KiB) Pobrany 11390 razy
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Sterownik temperatury REX -C100 problem
Może masz odwróconą charakterystykę? W momencie gdy ma przestać grzać dalej i grzeje i "nie chce załapać tej histerezy"? Zobacz tam gdzie masz heating/cooling - tutaj może ma być odwrotnie niż według logiki na chłopski rozum ustawiłeś. W instrukcji widzę to tam gdzie podanej jest display unit: SL6.
Nie znam się na tym. Dopiero drugi raz w życiu widzę tego typu instrukcję. To nie moja dziedzina, ale w ten sposób "naprawiłem" kiedyś grzałkę gdy elektryk się już prawie poddawał.
Nie znam się na tym. Dopiero drugi raz w życiu widzę tego typu instrukcję. To nie moja dziedzina, ale w ten sposób "naprawiłem" kiedyś grzałkę gdy elektryk się już prawie poddawał.

zachowanie spokoju oznacza zdolności do działania
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
ᐃ 🜂 ⃤ ꕔ △ 𐊅 ∆ ▵ ߡ
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Witam problem nie leży po stronie tych ustawień,nie wchodziłem wcale w te ukryte meni coś jak bios dostępne po ustawieniu parametru LCY 1000 , udało mi się zrobić to w zwykłym meni parametr LCY 0100.
Wczoraj znowu próbowałem ustawić ale widzę że w tej instrukcji której dałem na forum nie ma tu wszystkich parametrów.
Dosyłam plik z wszystkimi ustawieniami,nie wiem dlaczego nie ma wszystkich ustawień w niektórych instrukcjach.
Mam wydrukowaną instrukcję od sprzedającego i wygląda inaczej od wszystkich ściągniętych plików,ale w ostatnim pliku są wszystkie ustawienia.
Ja zmieniałem parametry p,i,d.
W zależności od wielkości p np 100 to sterownik reagował tak ustawiłem temp. na 80* ale do 40 grzał na max po osiągnięciu 40 grzał impulsowo do 60 a później max.
Przy czym zmiana na np 80 czy 60 nie przesuwała temperatury tylko całkiem inaczej się zachowywał sterownik np grzał na max do 80 a później impulsowo dogrzewał.
Już mi ręce opadają.
Wczoraj znowu próbowałem ustawić ale widzę że w tej instrukcji której dałem na forum nie ma tu wszystkich parametrów.
Dosyłam plik z wszystkimi ustawieniami,nie wiem dlaczego nie ma wszystkich ustawień w niektórych instrukcjach.
Mam wydrukowaną instrukcję od sprzedającego i wygląda inaczej od wszystkich ściągniętych plików,ale w ostatnim pliku są wszystkie ustawienia.
Ja zmieniałem parametry p,i,d.
W zależności od wielkości p np 100 to sterownik reagował tak ustawiłem temp. na 80* ale do 40 grzał na max po osiągnięciu 40 grzał impulsowo do 60 a później max.
Przy czym zmiana na np 80 czy 60 nie przesuwała temperatury tylko całkiem inaczej się zachowywał sterownik np grzał na max do 80 a później impulsowo dogrzewał.
Już mi ręce opadają.
- Załączniki
-
- c100inst.pdf
- (171 KiB) Pobrany 1055 razy