Pewnie tak. Przecież oni tak kalkulują, żeby być na poziomie słabego plc plus słaby lcd plus słaba robocizna, inaczej nikt by ich sterownika nie kupił, przecież lepiej mieć uniwersalny ekspandowalny plc z dopasowanym programem z dowolnymi ficzerami, niż zamknięty sterownik bez jakichkolwiek możliwości zmian czy rozbudowy. To że sterownik jak promy kosztuje w częściach góra parę stów, nic nie znaczy, ważne ile kosztuje know-how, program i konkurencyjne rozwiązania, takie jak te które dyskutujemy.
Popatrzyłem na cenniki Unitronicsa, potrzebny plc kosztuje jakieś 1200-1500, plus program - wyjdzie dokładnie jak proma.
Sterowanie do wtryskarki szukam wykonawcy
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
ster. do wtryskarki
witam szanownych kolegow.minelo kilka miesiecy czy wtryskarka ma juz mala szafke sterownicza ze sterowniczkiem.z panelem lub bez
z atmelkiem. kwarc

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
witam.zapytalem sie poniewaz kiedys wykonalem znajomemu sterownik do wtryskarki ktury pracuje ze dwa lata. 24 wejsia i 12 wyjsc + wyswietlacz .wejcia i wyjscia z izolacja obwodow , elektrozawory 24v.jesli bylbys jeszcze zainteresowany [cena przystepna] to prosze o kontakt , udziele dokladniejszych informacji. [email protected] kwarc
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Witam serdecznie!
Wiem że minęło już parę lat od ostatniej odpowiedzi ale może znajdę to czego szukam. Mianowicie szukam schematu a najlepiej całej dtr-ki do wtryskarki WH z tematu. Dostałem propozycję wykonania nowego sterowania do takiej wtryskarki i poszukuję tego schematu. Widziałem wykonanie takiego sterowania na nowszych czasówkach i przekaźnikach bez żadnego plc i działało dobrze. Myślę że da się wykonać takie sterowanie poniżej 1 tys. PLN Jeżeli ktoś z forumowiczów posiada taki schemat to bardzo proszę o udostępnienie takiego schematu. Pozdrawiam serdecznie!
Wiem że minęło już parę lat od ostatniej odpowiedzi ale może znajdę to czego szukam. Mianowicie szukam schematu a najlepiej całej dtr-ki do wtryskarki WH z tematu. Dostałem propozycję wykonania nowego sterowania do takiej wtryskarki i poszukuję tego schematu. Widziałem wykonanie takiego sterowania na nowszych czasówkach i przekaźnikach bez żadnego plc i działało dobrze. Myślę że da się wykonać takie sterowanie poniżej 1 tys. PLN Jeżeli ktoś z forumowiczów posiada taki schemat to bardzo proszę o udostępnienie takiego schematu. Pozdrawiam serdecznie!