Potrzebuje materiału lekkiego, sztywnego, łatwego w obróbce ręcznej tanimi i łatwo dostępnymi narzędziami.
Z tego co widzę to spienione PCV spełnia moje oczekiwania, w dodatku jest niedrogie
Potrzebuje z niego zrobić coś na kształt szafki, o wymiarach 50x40x60, z drzwiczkami z przodu na zawiasach plexi albo aluminiowych. W środku będzie styropian dla izolacji, element grzewczy na ekranie w celu odbijania ciepła w powietrze które ma być ogrzane do ok 30 stopni.
pierwsze pytanie : jak połączyć same płyty - na klej np Acrifix ? czy na kątowniki aluminiowe/plastikowe
drugie pytanie : jaka grubość płyty by to wszystko stało stabilnie ? obciążane nie będzie, w środku będzie tylko styropian, kabel grzewczy, jakieś lekkie półki i raz na jakiś czas pudełko o wadze nie większej niż pół kilo. myślałem o 3 mm albo 5 mm
trzecie pytanie : czym przytwierdzić styropian do pcv od środka
czwarte pytanie : przy jakiej temperaturze płyta zaczyna sie odkształcac ? element grzewczy bedzie miał maksymalna temperature 40-45 stopni, bedzie leżał na styropianie i odbłyśniku, na dnie całej konstrukcji
może to mało związane z tematem CNC, ale nie znalazłem żadnego innego tak dużego zasobu informacji o tworzywach, z góry dzieki