Spawarka inwertorowa. Pomoc w wyborze.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 8
Spawarka inwertorowa. Pomoc w wyborze.
Witam. Potrzebuję porady w sprawie spawarki inwertorowej. Chodzi mi o spawarkę z 2 funkcjami( TIG, MMA ) Szukam spawarki którą będę mógł spawać jakieś grube elementy za pomocą elektrod, a cienkie blachy metodą TIG. Proszę żebyście mi doradzili jakie dobre są firmy. Do wydanie mam maks 1300 zł. Możecie dawać linki ze spawarkami. Pozdrawiam
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Witam.
Może coś takiego :
http://allegro.pl/dedra-desti200-spawar ... 31533.html
Posiadam dedrę desi 201 samo MMA, przeważnie smażę nią elektrody 3,2 czasami 4mm i radzi sobie świetnie. Dość tani sprzęt i co najważniejsze jak do tej pory (odpukać) pracuje bezawaryjnie.
Przeszukaj jeszcze forum bo takich tematów było już sporo.
Może coś takiego :
http://allegro.pl/dedra-desti200-spawar ... 31533.html
Posiadam dedrę desi 201 samo MMA, przeważnie smażę nią elektrody 3,2 czasami 4mm i radzi sobie świetnie. Dość tani sprzęt i co najważniejsze jak do tej pory (odpukać) pracuje bezawaryjnie.
Przeszukaj jeszcze forum bo takich tematów było już sporo.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Miałem okazję testować Magnuma TIG 200A Lizard Puls (droższy) i zwykłego Lizard'a bez pulsu (tańszy) byłem zdziwiony bo firma która mnie zatrudniała wykorzystywała tego typu sprzęt do instalacji na gazy techniczne oraz inne elementy które były notorycznie prześwietlane... i wysyłane zagranicę...
Sam osobiście nie próbowałem ale kumpel spawał zbiorniki z nierdzewki (termosy) może gr. 1 i inne takie drobnostki takim sprzętem...
Jak bym nie miał od kilku lat spawarki no name - to z chęcią bym kupił właśnie Magnuma wersję z Pulsem... Miałem do dyspozycji trzy tego typu spawarki i spawałem nierdzewkę, czarnulę...
Sam osobiście nie próbowałem ale kumpel spawał zbiorniki z nierdzewki (termosy) może gr. 1 i inne takie drobnostki takim sprzętem...
Jak bym nie miał od kilku lat spawarki no name - to z chęcią bym kupił właśnie Magnuma wersję z Pulsem... Miałem do dyspozycji trzy tego typu spawarki i spawałem nierdzewkę, czarnulę...
Adam - podobno czasem i spawacz...
Jestem przedstawicielem chaosu.
I wiesz, co jest najważniejsze w chaosie?
Jest sprawiedliwy...- Joker
Jestem przedstawicielem chaosu.
I wiesz, co jest najważniejsze w chaosie?
Jest sprawiedliwy...- Joker
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Przede wszystkim to kup spawarkę nominalnie na 250 A.
Prąd spawania jest zwykle podawany dla cyklu 60%, trzeba na to zwrócić uwagę.
Cykl 60% oznacza że sześć minut spawasz i cztery minuty dłubiesz w nosie a spawarka stygnie.
W praktyce potrafi być gorzej i po prostu co chwilę sprzęt się przegrzewa i wyłącza.
Ja kupiłem chińską spawarkę 250 A i mogę bez przerwy spawać 190 A.
Nazwa jest mało ważna, bo Chińczyk napisze co importer sobie zapragnie.
.
Prąd spawania jest zwykle podawany dla cyklu 60%, trzeba na to zwrócić uwagę.
Cykl 60% oznacza że sześć minut spawasz i cztery minuty dłubiesz w nosie a spawarka stygnie.
W praktyce potrafi być gorzej i po prostu co chwilę sprzęt się przegrzewa i wyłącza.
Ja kupiłem chińską spawarkę 250 A i mogę bez przerwy spawać 190 A.
Nazwa jest mało ważna, bo Chińczyk napisze co importer sobie zapragnie.
.
-
A co powiecie o tej spawareczce ?? http://allegro.pl/spawarka-inwertorowa- ... 36570.html Ma ktoś może taką ?? Orientuje się ktoś czy po spawaniu na większym amperażu nie będzie wyłączać się co chwile ?
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Wczoraj spawałem około 3 godzin tą dedrą ,metoda MMA. Spawanie na zasadzie - spaw , mlotek, drucianka , elektroda , spaw ,mlotek, drucianka itd.... Spawanie elektroda 2,5 mm 6013, prad okolo 100A , profile stalowe
Mała chińska dedra nie wyłączyła się ani razu z przegrzania, nie miała też żadnych innych dolegliwości. Do amatorskich zastosowań a moze i półprofesjonalnych jest ok.
Mała chińska dedra nie wyłączyła się ani razu z przegrzania, nie miała też żadnych innych dolegliwości. Do amatorskich zastosowań a moze i półprofesjonalnych jest ok.
-
-