spawanie elektryczne przyczepki typ sam
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Witam mam pytanie co do zawieszenia przyczepki
( amorki sprężyny ) robię teraz przyczepkę na bazie belki fiata uno i tu mam taki mały problem bo gdybym chciał zamatować amorki oryginalne to niestety ale nie zmieszczą się pod podłoga i będą wystawały . Moje pytanie czy mogę je zamontować tak i jeszcze jedno czy amorki trzeba jakoś wyregulować inaczej niż podczas normalnego montażu ??? bo w tej sytuacji nie mają sprężyny
( amorki sprężyny ) robię teraz przyczepkę na bazie belki fiata uno i tu mam taki mały problem bo gdybym chciał zamatować amorki oryginalne to niestety ale nie zmieszczą się pod podłoga i będą wystawały . Moje pytanie czy mogę je zamontować tak i jeszcze jedno czy amorki trzeba jakoś wyregulować inaczej niż podczas normalnego montażu ??? bo w tej sytuacji nie mają sprężyny

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
O TO MI CHODZIŁO to trzeba będzie przerobić dobrze że za wiele roboty przy tym nie będzie , te które zamontowałem są pod kątem około 45 stopni ale mi to nie paś ..
dzięki za podpowiedź
[ Dodano: 2011-08-21, 21:42 ]
Mam jeszcze pytanie co do tych amortyzatorów od fiata powiedz czy podczas montażu trzeba je jakoś ustawić np ; rozciągnąć jak je ustawić żeby ich nie uszkodzić , wiadoma sprawa te amorki od innych aut montuje się ze sprężyną wiec tu nie da się zawile ustawić ,
dzięki za podpowiedź
[ Dodano: 2011-08-21, 21:42 ]
Mam jeszcze pytanie co do tych amortyzatorów od fiata powiedz czy podczas montażu trzeba je jakoś ustawić np ; rozciągnąć jak je ustawić żeby ich nie uszkodzić , wiadoma sprawa te amorki od innych aut montuje się ze sprężyną wiec tu nie da się zawile ustawić ,
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Montowałem je gdy oś razem z kołami nie dotykała podłoża, rozciągałem na max później ścisnąć o około 10mm i w ekstremalnych sytuacjach nie dobiją do końca ani oś nie będzie na nich wisiała. dodam jeszcze że to amortyzatory tylne seicento i kosztują 36zł za szt. na alledrogo.samael pisze: Mam jeszcze pytanie co do tych amortyzatorów od fiata powiedz czy podczas montażu trzeba je jakoś ustawić np ; rozciągnąć jak je ustawić żeby ich nie uszkodzić , wiadoma sprawa te amorki od innych aut montuje się ze sprężyną wiec tu nie da się zawile ustawić ,