Witam panowie ojciec spalił spawarkę transformatorową
Które uzwojenia poszły nie wiem ale transformator był niby aż czerwony
tylko nie wiem dlaczego korki nie wyskoczyły ?
I w związku z tym pytanie jakie mogą być koszty przewijania transformatora ?
Dane jakie znam
Zasilanie siłowe 400v
3 poziomy mocy (skokowe)
Pozdrawiam
p.s Nie wiem czy dobry dział jak nie prosze o przeniesienie
Spalony transformaor spawarka cena przewijania
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Na100 % drożej niż nowa spawarka jeżeli zechcesz to robić miedzią . A jak ja chciałem przezwoić pierwotne uzwojenie na 230V miedzią małej spawarki 150A to zażyczył sobie zakład 300 zł . Kupiłem przewód na al....o i sam ręcznie na kołowrocie zwój po zwoju warstwa po warstwie ( każdą lakierując bo była w bawełnie ) wyszło mi 40 zł. Nie wiedziałem za co miałem tyle zapłacić.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
a ja z ojcem inaczej nawijałem
blacha z 203 pustaki i do tego drut do nawijania po drugiej stronie kołowrotek i nawijamy
zalerznie od potrzeb i grubosci drutu/blachy dajesz obciążeniei nawijasz jeden kreci drugi prowadzi drut i izolacje jaką tam masz
u mnie to było tak
grugsza przekłądka _____________________
izolacja o_/¯o_/¯o_/¯o_/¯o_/¯o
blacha z 203 pustaki i do tego drut do nawijania po drugiej stronie kołowrotek i nawijamy
zalerznie od potrzeb i grubosci drutu/blachy dajesz obciążeniei nawijasz jeden kreci drugi prowadzi drut i izolacje jaką tam masz
u mnie to było tak
grugsza przekłądka _____________________
izolacja o_/¯o_/¯o_/¯o_/¯o_/¯o
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]