solidworks - karta instrukcji obróbki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
solidworks - karta instrukcji obróbki
Witam,
mam do zrobienia dokumentację - karty obróbki wałka. Problem banalny, ale siedzę nad tym już parę godzin. Pytanie: gdzie znajdę symbole bazowania, np. uchwyt trzyszczękowy, zabierak, kieł? Czy tego nie ma i trzeba sobibe narysować?
pzdr
mam do zrobienia dokumentację - karty obróbki wałka. Problem banalny, ale siedzę nad tym już parę godzin. Pytanie: gdzie znajdę symbole bazowania, np. uchwyt trzyszczękowy, zabierak, kieł? Czy tego nie ma i trzeba sobibe narysować?
pzdr
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Ja miałem podobny problem ostatnio. A w sumie to dwa problemy. Mianowicie nie mogłem znaleźć symboli bazowania. Wg mnie ich nie ma w SolidWorksie i trzeba by zrobić odpowiednie bloki, zapisać je i wstawiać w odpowiednich miejscach. Kolejnym problem było to że nie wiedziałem jak zaznaczyć pojedyncze krawędzie na rysunku, które by odpowiadały poszczególnym operacjom. Zaznaczenie krawędzi oczywiście w celu pogrubienia. Nie chciałem więcej tracić czasu więc rysunek wykonawczy elementu w SolidWorksie zapisałem jako dwg( format AutoCADa) i w AutoCADzie porobiłem wszystko, czyli zrobiłem symbole bazowania oraz pogrubiłem poszczególne linie, oznaczające operację jaką wykonujemy.
Jak chcesz zobaczyć jak wyszło to podaj meila to Ci wyślę rysunki w AutoCADzie.
Karty operacji mam zrobione w Wordzie, a do Worda można wstawiać rysunki z AutoCADa. Ewentualnie mogę Ci załatwić karty zrobione w AutoCADzie.
Jak chcesz zobaczyć jak wyszło to podaj meila to Ci wyślę rysunki w AutoCADzie.
Karty operacji mam zrobione w Wordzie, a do Worda można wstawiać rysunki z AutoCADa. Ewentualnie mogę Ci załatwić karty zrobione w AutoCADzie.
Scientists dream about doing great things. Engineers do them.
James A. Michener
James A. Michener
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
wkozak pisze:Witam,
mam do zrobienia dokumentację - karty obróbki wałka. Problem banalny, ale siedzę nad tym już parę godzin. ...
Panowie , Solid Works to nie CAM .....Wojteo CK pisze:Ja miałem podobny problem ostatnio. ....

http://zapodaj.net/9a0b1a7c1ec41.jpg.html
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Symbole (ktorych nie ma) mozna pobrac lub wykonac samemu. Poogladaj strone http://solidworks.cad.de/lib_gtol.htm.
Plik z symbolami w SW znajduje sie w katalogu jezykowym: lang\polish\Gtol.sym - mozna go edytowac w notatniku.
Plik z symbolami w SW znajduje sie w katalogu jezykowym: lang\polish\Gtol.sym - mozna go edytowac w notatniku.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl