SolidEdge ST
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
SolidEdge ST
witam, mam problem z instalacja solid edge st, gdy zalaczylem do instalacji nagle na koniec instalacji program mysli i pokazuje mi removing backup files i nie wiem jak dlugo powienien myslec, pracuje na systemie windows 7 i mialem problem wczesniej z solid works 2006 tez nie chcial mi zainstalowac, wiec co jest z tym programem i czy musze Solid Edge innego zainstalowac czy jak.
A jezeli mam system windows 7 to jaki program moge zainstalowac abym mogl sobie dzialac?
I jeszcze jedno co to jest w solid works 2010 x86 x64 ? lub 2010 x 64?
A jezeli mam system windows 7 to jaki program moge zainstalowac abym mogl sobie dzialac?
I jeszcze jedno co to jest w solid works 2010 x86 x64 ? lub 2010 x 64?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
a jezeli chodzi o wybranie licencji to wybieram z katalogu pod nazwa STLicence czy w jakims innym katalogu mam podac sciezke np Licence manager?
i w panelu sterowania zmienilem juz dawno zeby nigdy mnie nie powiadamial
i jeszcze ostatnie zainstalowalem wersje polska a jej nie ma wiec gdzies trzeba zmienic w programie. zrobilem tak jak napisales ctr i del i uruchomilem ale gdy uruchomilem komputer na nowo to nie ma juz zainstalowanego programu zniknal? co sie stalo
mam takie pliki w katalogu i co musze zalaczyc do tej licencji i co pozniej? prosze o pomoc
http://imageshack.us/photo/my-images/840/84865726.jpg/
i jak wybieram instalacje to jaki plik dodac do tej licencji moze tu jest cos nie tak lub cos zle podaje do programu w zalaczeniu foto tego katalogu
http://imageshack.us/photo/my-images/690/29870326.jpg/
i w panelu sterowania zmienilem juz dawno zeby nigdy mnie nie powiadamial
i jeszcze ostatnie zainstalowalem wersje polska a jej nie ma wiec gdzies trzeba zmienic w programie. zrobilem tak jak napisales ctr i del i uruchomilem ale gdy uruchomilem komputer na nowo to nie ma juz zainstalowanego programu zniknal? co sie stalo
mam takie pliki w katalogu i co musze zalaczyc do tej licencji i co pozniej? prosze o pomoc
http://imageshack.us/photo/my-images/840/84865726.jpg/
i jak wybieram instalacje to jaki plik dodac do tej licencji moze tu jest cos nie tak lub cos zle podaje do programu w zalaczeniu foto tego katalogu
http://imageshack.us/photo/my-images/690/29870326.jpg/
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Witam.
Co do podpinania licencji to z tego co zauważyłem na jednym ze zdjęć masz licencję (wersja Polska
) pełną, ma około 5 MB. Podpiąć licencję możesz na dwa sposoby:
- skopiować licencję do folderu Program, znajdujący się w X/ProgramFiles/Solid Edge/Program i tam ją wkleić pod warunkiem iz zapisana jest jako SELicense.dat
- kliknąć srart/Wszystkie Programy/Solid Edge/Licensing/License utility/Tam przeglądaj, wskazuje plik licencji i już
Chyba że masz licencję zabezpieczoną kluczem, to wtedy jest inaczej, ale nie sądzę.
Mam nadzieję iż w miarę jasno to napisałem
Ps.
Uważaj bo programy ze stajnie Siemensa, wysyłają maile do siedziby o tym że jest wersja Polska, tak tylko pisze.
Co do podpinania licencji to z tego co zauważyłem na jednym ze zdjęć masz licencję (wersja Polska

- skopiować licencję do folderu Program, znajdujący się w X/ProgramFiles/Solid Edge/Program i tam ją wkleić pod warunkiem iz zapisana jest jako SELicense.dat
- kliknąć srart/Wszystkie Programy/Solid Edge/Licensing/License utility/Tam przeglądaj, wskazuje plik licencji i już

Chyba że masz licencję zabezpieczoną kluczem, to wtedy jest inaczej, ale nie sądzę.
Mam nadzieję iż w miarę jasno to napisałem

Ps.
Uważaj bo programy ze stajnie Siemensa, wysyłają maile do siedziby o tym że jest wersja Polska, tak tylko pisze.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 
"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
To nie jest problem licencji. Solid ST był wydany kiedy windows 7 jeszcze niewszedł i stad ten problem. Nie wiem czy zakonczyłeś dobry proces. Powinien wyskoczyć potem ekran z przyciskiem finish. Jest jeszcze druga metoda na chama. Gdy sie zawiesi instalacja to wyjmij wtyczke komputera z kontaktu. Dzieki temu nie odinstaluje sie po ponownym właczeniu. Jest to równoznaczne z zakończeniem tego procesu instaler czy tam printer instaler exe nazwy już nie pamietam dokladnie.