Witam wszystkich.
Trochę odgrzeje temat.
Niestety nie polecam zakupów w Uni-Max unitechnic.cz s.r.o. Problemy z dostawą części zamiennych, niemiła obsługa. W 2008 kupiłem w uni-Max .com tokarkę z frezarką, po pewnym czasie pękł pasek klinowy. Dzwonie do Uni-Max i proszę o konkretny numer części, w odpowiedzi słyszę by podać numer faktury zakupu. Minęło kilka lat, niby skąd mam wziąć numer? OK udało się zamówić po kilku mailach i telefonach, zamówienie przyszło po trzech miesiącach! Następnie kupiłem jakieś pi***ołki żeby mieli mnie w "systemie". W 06- 2016 przy tokarce zużyło sie koło, pisze niemalże prośbę o dostarczenie części zamiennej. W odpowiedzi otrzymuje pytanie, numer faktury zakupu tokarki. No nie ?! Telefonuje do Uni-Max i tłumacze: nie pamiętam, już dawno itd. Niemiły pan mówi ze się nie da bez numeru. To proszę wyszukać w waszym systemie mojego nr.NIP. Odp. Nie musi mnie pan pouczać, wiem co mam robić. No i ?? Odp. Nie da się bez numeru. Ok. słabo mówił po polsku, może nie zrozumiał. Po stanowiłem znowu wysłać zamówienie przez email. oczywiście wszystko od nowa tłumaczę, oni swoja , ja tłumaczę i. Jest zrozumieli !!! Części nie ma, będzie za 6 miesięcy !