SinuTrain - licencja
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
SinuTrain - licencja
Witam,
Mam pytanie odnośnie licencji do SinuTraina Siemensa.Czy można wykupić licencję do domowego użytku na jeden komputer,a jeśli tak to ile to kosztuje?
Pozdrawiam,
Radek
Mam pytanie odnośnie licencji do SinuTraina Siemensa.Czy można wykupić licencję do domowego użytku na jeden komputer,a jeśli tak to ile to kosztuje?
Pozdrawiam,
Radek
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
Hej
Po co Ci kupować licencję, która i tak będzie kosztować bajońskie sumy. Zainstaluj sobie wersje trail 60 dni. Ma ona pełną funkcjonalność co wersja płatna. Jeżeli nie masz zamiaru czerpać korzyści majątkowych z pracy na owym SinuTrain-ie, to nie spinałbym się z kupowaniem. Po za tym na trial jest lekarstwo, które jako student używam
. Więcej nie powiem, bo mnie za jaja powieszą. 
Pozdrawiam
Po co Ci kupować licencję, która i tak będzie kosztować bajońskie sumy. Zainstaluj sobie wersje trail 60 dni. Ma ona pełną funkcjonalność co wersja płatna. Jeżeli nie masz zamiaru czerpać korzyści majątkowych z pracy na owym SinuTrain-ie, to nie spinałbym się z kupowaniem. Po za tym na trial jest lekarstwo, które jako student używam

Pozdrawiam
-
Tak jak napisałem powyżej , pozostaje Ci użyć vitaminki i znów będziesz miał 60 dni. Pamiętaj że na Sinutraina zwykłe odinstalowanie oprogramowania nie zawsze działa, w szczególności jak masz na komputerze zainstalowane inne oprogramowanie firmy Siemens. Idąc na skróty można zrobić formata i znów wgrać SinuTraina. Ja polecam I sposób-mniej czasochłonny.
-
Teraz się zastanawiam czy rzeczywiście nie wiesz co to jest witaminaka (choć wątpię) czy może chcesz wyciągnąć ode mnie informacje, które są niezgodne regulaminem forum,za co dostałbym bana.rradek84 pisze:Co to jest witaminka?tomala1213 pisze:Tak jak napisałem powyżej , pozostaje Ci użyć vitaminki i znów będziesz miał 60 dni. .
W każdym bądź razie istnieje opcja łatwego przedłużenia licencji w sinutrainie 4.4 Ed1 i Ed2 i Ed3. "Student potrafi

Pozdrawiam
tomala1213
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Wierz lub nie,ale ja naprawdę nie wiem co to jest witaminka.
Używam też symulatora Keller SYMplus i tam sprawa jest prosta jak drut.Chcesz kupić licencję na symulator na 3 miechy,klikasz,otwiera się okienko,wybierasz,płacisz i to wszystko.A tutaj wszystko jest strasznie skomplikowane
P.S Ja nie studiuję,jestem samoukiem
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Radek

Używam też symulatora Keller SYMplus i tam sprawa jest prosta jak drut.Chcesz kupić licencję na symulator na 3 miechy,klikasz,otwiera się okienko,wybierasz,płacisz i to wszystko.A tutaj wszystko jest strasznie skomplikowane

P.S Ja nie studiuję,jestem samoukiem

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam,

Radek
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 1
Za licencje pewnie trzeba byłoby dopisać do 70 zł z 2 zerarradek84 pisze:Po godzinach spędzonych na szperaniu w necie dochodzę do wniosku iż nie ma czegoś takiego jak licencja SinuTrain na jeden komputer do użytku w domu.Szkoda,odżałowałbym te 70 zł i kupił sobie taką licencję na powiedzmy 3 miesiące.
Firma Siemens jest chyba tak bogata iż jej się to nie opłaca

-
- Posty w temacie: 2
Jakiś rok temu chciałem przedłużyć okres działania sinutrain operate, więc napisałem do siemensa. I taką otrzymałem odpowiedź:
" .........przedłużeniem działania programu będzie zakup licencji na oprogramowanie.
W zależności od wersji ceny są następujące:
1) wariant:
SINUTRAIN COMPLETE PACKAGE SINUMERIK 828D/828D BASIC SW 2.7 SP2/4.4 SP2 SINUMERIK 840D SL CNC-SW 2.7 SP2/4.4 SP2 TRAININGS-SW ON DVD SINUTRAIN FOR SINUMERIK OPERATE SHOPMILL/SHOPTURN FOR PC SOFTWARE 4.4 ED.2 MULTICHANNEL AND OTHER TECHNOLOGYS 6 LANGUAGES WINDOWS 7 32/64 BIT WINDOWS XP SP3 32BIT SINGLE LICENSE
cena 2240 euro
2) wariant:
SINUTRAIN SHOPTURN SINUMERIK 828D/828D BASIC SW 2.7 SP2/4.4 SP2 SINUMERIK 840D SL CNC-SW 2.7 SP2/4.4 SP2 TRAININGS-SW ON DVD SINUTRAIN FOR SINUMERIK OPERATE SHOPTURN FOR PC SOFTWARE 4.4 ED.2 6 LANGUAGES WINDOWS 7 32/64 BIT WINDOWS XP SP3 32BIT SINGLE LICENSE
cena 918 euro
3) wariant:
SINUTRAIN SHOPMILL SINUMERIK 828D/828D BASIC SW 2.7 SP2/4.4 SP2 SINUMERIK 840D SL CNC-SW 2.7 SP2/4.4 SP2 TRAININGS-SW ON DVD SINUTRAIN FOR SINUMERIK OPERATE SHOPMILL FOR PC SOFTWARE 4.4 ED.2 6 LANGUAGES WINDOWS 7 32/64 BIT WINDOWS XP SP3 32BIT SINGLE LICENSE
cena 918 euro
Ceny kosmiczne, więc widać, że na użytkownikach prywatnych im nie zależy.
Jak ktoś wie jak przedłużyć działanie programu o kolejne 3 miesiące to niech da znać.
Nie chcę co 3 miesiące formatować dysk - o ile ten sposób działa.
Na użytkownika tomala1213 nie liczcie, bo gość wie ale nie powie. Typowy polak, wiem ale nie powiem.
" .........przedłużeniem działania programu będzie zakup licencji na oprogramowanie.
W zależności od wersji ceny są następujące:
1) wariant:
SINUTRAIN COMPLETE PACKAGE SINUMERIK 828D/828D BASIC SW 2.7 SP2/4.4 SP2 SINUMERIK 840D SL CNC-SW 2.7 SP2/4.4 SP2 TRAININGS-SW ON DVD SINUTRAIN FOR SINUMERIK OPERATE SHOPMILL/SHOPTURN FOR PC SOFTWARE 4.4 ED.2 MULTICHANNEL AND OTHER TECHNOLOGYS 6 LANGUAGES WINDOWS 7 32/64 BIT WINDOWS XP SP3 32BIT SINGLE LICENSE
cena 2240 euro
2) wariant:
SINUTRAIN SHOPTURN SINUMERIK 828D/828D BASIC SW 2.7 SP2/4.4 SP2 SINUMERIK 840D SL CNC-SW 2.7 SP2/4.4 SP2 TRAININGS-SW ON DVD SINUTRAIN FOR SINUMERIK OPERATE SHOPTURN FOR PC SOFTWARE 4.4 ED.2 6 LANGUAGES WINDOWS 7 32/64 BIT WINDOWS XP SP3 32BIT SINGLE LICENSE
cena 918 euro
3) wariant:
SINUTRAIN SHOPMILL SINUMERIK 828D/828D BASIC SW 2.7 SP2/4.4 SP2 SINUMERIK 840D SL CNC-SW 2.7 SP2/4.4 SP2 TRAININGS-SW ON DVD SINUTRAIN FOR SINUMERIK OPERATE SHOPMILL FOR PC SOFTWARE 4.4 ED.2 6 LANGUAGES WINDOWS 7 32/64 BIT WINDOWS XP SP3 32BIT SINGLE LICENSE
cena 918 euro
Ceny kosmiczne, więc widać, że na użytkownikach prywatnych im nie zależy.
Jak ktoś wie jak przedłużyć działanie programu o kolejne 3 miesiące to niech da znać.
Nie chcę co 3 miesiące formatować dysk - o ile ten sposób działa.
Na użytkownika tomala1213 nie liczcie, bo gość wie ale nie powie. Typowy polak, wiem ale nie powiem.