SINUMERIK 810D MANUAL TURN
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 7
SINUMERIK 810D MANUAL TURN
W Manual Turn programuje planowanie wybierając cykl skrawania z pionowego paska przycisków programowanych. Planowania ma być od 160 do -2. Nóż na początku ustawia się dobrze, ale zaraz potem dodaje sobie jakieś 25mm na stronę w osi X i planuje od 212. Potem odjeżdża na Z 26.4. Wygląda na to jakby to była jakaś odległość bezpieczna. Dokładnie jest to 25,4mm. Czy jest możliwe że gdzieś jest przestawiona odległość bezpieczna na 1cal?
-
Re: SINUMERIK 810D MANUAL TURN
Dodane 21 minuty 14 sekundy:
Tak wygląda program. Dodane 59 minuty 55 sekundy:
W Manual Turn chyba nie ma takiego czegoś takiego jak opis przygotówki. Np. w Sinumerik 828d jest taki blok na początku program gdzie opisuje się materiał i odjazdy w każdej osi, również w otworze.
Dodane 1 godzina 11 minuty 59 sekundy:
Mogę prosić o jakąś wskazówkę gdzieś to mogę znaleźć?
Tak wygląda program. Dodane 59 minuty 55 sekundy:
W Manual Turn chyba nie ma takiego czegoś takiego jak opis przygotówki. Np. w Sinumerik 828d jest taki blok na początku program gdzie opisuje się materiał i odjazdy w każdej osi, również w otworze.
Dodane 1 godzina 11 minuty 59 sekundy:
Mogę prosić o jakąś wskazówkę gdzieś to mogę znaleźć?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Wiesz jak przejsć do trybu CNC?
Jeśli umiesz to prześlij ten swój program po RS232 i podeślij go.
Również musisz mi przesłąć plik CYCLE95.SPF oraz E_ROUGH.SPF bo to one odpowiadają za realizację tego co robisz.
Wg mnie ktoś musiał coś usunac albo zmienic w jednym z tych cykli.
Jeśli umiesz to prześlij ten swój program po RS232 i podeślij go.
Również musisz mi przesłąć plik CYCLE95.SPF oraz E_ROUGH.SPF bo to one odpowiadają za realizację tego co robisz.
Wg mnie ktoś musiał coś usunac albo zmienic w jednym z tych cykli.
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<
-
Narazie nie mogę zgrać tych programów, bo nie mam czym, brak kabla i kompa z rs232.
Czy jest jakiś program do transmisji danych na jakiegoś nowszego windowsa niż 98 i USB? Normalnie w pracy robię to programem Pcin i starym laptopem z win 98. Pcin uruchamia się w takim niebieskim oknie, chyba w DOS.
Czy jest jakiś program do transmisji danych na jakiegoś nowszego windowsa niż 98 i USB? Normalnie w pracy robię to programem Pcin i starym laptopem z win 98. Pcin uruchamia się w takim niebieskim oknie, chyba w DOS.