Mam taki pytanie, czy uszczelnienia siłownika pneumatycznego kompaktowego mogą pracować na oleju hydraulicznym zamiast na powietrzu??
może ktoś przerabiała temat??
Ciśnienie oleju oczywiście max 10bar
nie pytajcie dlaczego i po co po prostu taki mam i jak znalazł pasuje mi do czegoś z hydrauliką
Miałem kiedyś dwa siłowniki obrotowe pracujące w parze. Potrzebowałem płynniej regulować prędkość obrotu, tzn, miała być równa w całym zakresie. Zalałem jednego olejem hydraulicznym, połączyłem komory przez dławik i pracuje bez problemu kilka lat. Siłowniku są przygotowane do kontaktu z olejem, przecież stosuje się smarownice powietrza.
Pewnie kwestia siłownika, nie każdy będzie chciał tak pracować. Ja kiedyś również zamieniłem hydrauliczny na pneumatyczny w honownicy i pracuje już tak prawie 10 lat.
Niedawno konsultowałem podobny temat z kolegą, który w pneumatyce siedzi całe swoje dorosłe życie (a w tym roku odchodzi na emeryturę) i nie widział przeciwwskazań (o ile oczywiście pracujemy przy małych ciśnieniach).
Trzeba oczywiście założyć, ze taki siłownik nie nada się potem już do stosowania w pneumatyce (jak już raz zaczniemy smarować siłownik, to powinniśmy się tego trzymać, bo późniejszy kontakt zaolejonych uszczelnień z powietrzem im nie służy).