Czytam i czytam różne opinie na temat oprogramowania SigmaNEST. Akurat tak się składa, że jestem osobą, która wdraża oprogramowanie SigmaNEST, nie od wczoraj...
Jeżeli chodzi o cenę programu to uwierzcie mi, że są droższe. Jeżeli ktoś patrzy na ceny katalogowe to owszem program SigmaNEST do tanich nie należy. Jednak cena końcowa zaskakuje, są przecież rabaty, a i okres sprzyja wszelkim zakupom.
Co do możliwości, lekkie sprostowanie bo kto ma niby sprostować, handlowiec?:
- nie znalazłem jeszcze programu, który miałby lepszy nesting (jeżeli ktoś znajdzie proszę o pw, cena katalogowa nie bierze się z księżyca). Testowałem i robię wciąż porównania z obecną konkurencją. Czasem są blisko, częściej daleko... Ale z drugiej strony nesting ważny ale czy najważniejszy?
- ręczny nesting: czy to oby porażka, a nie zwykłe przyzwyczajenie lub wciąż niewiedza? W każdym programie jest różnie. Ale porażka Panie Vorkosigan? W sigmie aby obrócić element klawisze góra, dół. Wciskając shift + klawisze góra, dół obrót co jeden stopień. Nic nie przeskakuje, a jeżeli przeskakuje to trzeba zmienić tylko raz punkt obrotu, aby znajdował się w środku części. Standardowo jest z lewej storny. Jeżeli od tego zależy zakup Sigmy to kupię Panu taką konfigurowalną myszkę, że i rolka będzie działać jak klawisze góra, dół.

- co do technologii hmm przecież to tylko tabele, które trzeba uzupełnić. Wszystko zależy od osoby wdrażającej i jego wiedzy oraz niewiedzy. Ale to chyba z każdym programem jest ten sam problem. Jeżeli jest coś dokładnie w technologii czego program SigmaNEST nie potrafi to proszę o tym napisać.
- co do ergonomii hmm zapraszam na pw i umówienie się na pokaz internetowy. Ale skoro ktoś nie poznał oprogramowania, to jak może mówić, że ergonomia nie jest najlepsza. Panie Ganzi przecież my się znamy i z tego co ja pamiętam to nigdy Pan oferty końcowej nie dostał

- co do kształtek wentylacyjnych jedyny problem w Sigmie taki, że ma oddzielny programik w którym zapisuje się plik do DXF-a, DWG-a czy CDL-a, a następnie importuje do Sigmy. Są dwie strony medalu takiego rozwiązania. Jedna to taka, że program zewnętrzny ma zdecydowanie większe możliwości, druga to taka, że trzeba wykonać dokładnie 5 kliknięć więcej porównując z Lantekiem.
Pozdrawiam,
Krzysztof