Sherman 130F i 200M,230 i spawanie stali czarnej

Spawalnictwo i obróbka cieplna

Autor tematu
kudii
Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Posty w temacie: 18

Post napisał: kudii » 20 mar 2016, 20:46

No niestety serwisy w USA z tego co teraz widzę :(

Choć są firmy ,które ogólnie naprawiają wszystkie marki

Koleś mający tą spawarkę ma też 350A za 2800 zł ,chyba sprowadza je i zarabia na tym.

[ Dodano: 2016-03-20, 21:40 ]
Co myślicie o tym ,maszynka w promocji serwisów do bólu ,tylko marketówka ,w tym ból du** mam i słynny aluminiowy rdzeń a 1801 nigdy nie wezmę ,bo bez eurozłącza i tak nieprofesjonalnie wygląda,bo też maszyna będzie za ozdobę po krótce :D

Na promocji akurat 200 mniej.
http://www.castorama.pl/produkty/narzed ... ml#product

Tylko problem jest w takiej ostaci a 1800 to to samo co 1905

Tagi:

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Posty w temacie: 7
Kontakt:

Post napisał: Zienek » 20 mar 2016, 23:41

Bestery robione do salonów spawalniczych są produkowane w Polsce. Marketowe to te, na których ma być !MARŻA! i szybki piniondz dla sieciówki i MAJĄ BYĆ TANIE i te marketowe linie (nawet z tymi samymi oznaczeniami co salonowe) produkują w chinach.

Zauważyliście, że jak chcecie kupić żarówkę żarnikową zwykłą, która kosztuje złotówkę, to jej w markecie Casto, Liroy, Jula nie ma? Na h... im produkt, na którym nie można przytulić 100% na marży? Ściągają LEDy, które w chinach są za dolara, albo mniej i pakują nam światło o zjebanym spektrum oddawania barw za 12zł. Jak chińczyk sprzedaje za 2 dolary, to już nasz super luksusowe światło kosztuje już ponad 24 złote.

Halogen na GU10, który można w sensownej hurtowni elektrycznej dostać za 2,5 - 3 złote - w marketach są po 6-7 złotych.

Chcesz kupić coś dobrego - poczynając od mięsa, przez pieczywo, żarówki, przewody elektryczne, tokarki, szlifierki, rękawiczki - omijaj markety!

Sorry! Wieczór filmowy z winem był! :roll:
A temat mnie zapala. Jestem lekko winny :roll:

Autor tematu
kudii

Post napisał: kudii » 20 mar 2016, 23:52

Świetnie się wstrzeliłem z czasem ,tak na weekend :D
Właśnie ,czyli szajs totalny w markecie ,ale nie sądziłem ,że ze wszystkim tak jest ,oświeceń nigdy za mało

Taak i to aluminiowe trafo ,jakże popularne w sieciówkach, kurcze jutro zadzwonię do kolesia i zapytam gdzie zrobił im przegląd ,bo tak napisał ,o ile zrobił noi co dostane jeszcze od niego i ile zejdzie z cenki ,jednak spróbuję do 1800 zł :D ,ale 400 zł to troszkę dużo hehe :) przez tel sie nie negocjuje to jednak do 2000 spróbuje :) Ciekawe co mi powie .

Czyli tego besterka odkładamy na bok

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: Zienek » 21 mar 2016, 00:05

Nawet twarożków w marketach nie ma dobrych.
Ostatnio chyba w Lidlu chciałem coś kupić zdrowego i wszędzie syrop fruktozowo-glukozowy. Nic kurczę czystego. Nie powiększanego tanim kosztem. Tylko z zapp..czami żył i gwarancją miażdzycy za lat 30.

Od lekarzy matki w ciąży powinny dostawać kategoryczny zakaz jedzenia mięsa z dużych hodowli. Mam taki przypadek w bliskiej rodzinie, gdzie dziecko dostawało syntetyczne mleko na receptę przez ponad pół roku, bo było uczulone na wszystko. Mogło pić wodę i ssać kamienie z naturalnych rzeczy. Reszta uczulała. Moja teoria, że od "szyneczek" plastikowych i kurczaków szprycowanych lepiej hormonami, antybiotykami i sterydami mocniej niż Bruneika koksem i powerblastami.

Parafrazując Zofię Nałkowską -
"Wielkie sieci, globalny biznes, zwiększanie sprzedaży, cross-selling, up-selling, minimalizacja kosztów produkcji za wszelką cenę - Ludzie ludziom zgotowali ten los".

Ad rem. Broń boże spawarkę z marketu.

Autor tematu
kudii

Post napisał: kudii » 21 mar 2016, 00:51

O kurczę , z jedzeniem zawsze lipa ,bułki mrożone i w kontenerach przywożone do Lidla itd

Niemniej jednak dzwonie z rana i mówię co i jak z millerem :)

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: Zienek » 21 mar 2016, 08:07

Nawet popatrz na to, jak przyjeżdżasz do kogoś na robotę:
a) z Shermanem - "Oo! się wziął za robotę ze sprzętami z Tesco."
b) z Millerem - "O k.wa! Profesjonalista. Musi dobrą robotę robić, skoro go na taki hi-fi sprzęt stać."

Autor tematu
kudii

Post napisał: kudii » 21 mar 2016, 09:55

Z taką dużą spawarką to tylko stacjonarnie bym robił.To ktoś sie musi znać żeby tak powiedzieć :D ,bo kolor ten sam :P ( Zawsze mogę polakierować napis MOST ,albo MILLER :D )

Gościu mówi ,że miller jest z około 95 roku i jest na transformatorze i ,ze sam może go naprawiać ,bo nie jest skomplikowany i części będzie dobierał do niej wg parametrów i wgl taki luz w głosie słychać,taki pewny maszyny,mói ,ze niewiele może sie zepsuć ,a jak coś to sie dobierze

Dzwoniłem do serwisu i jak coś poważniejszego poleci to będzie klapa ,a tak to dałoby się ją naprawiać.

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: Zienek » 21 mar 2016, 11:02

Jak na transformatorze, to jest prosty jak budowa cepa. Podjechać i obejrzeć. Serwisanci czasem mają w poważaniu grzebanie i kupują całe płytki sterujące, a tam są przecież elementy przewlekane (THT) a nie SMD - i są przez to bardzo łatwe do wymiany i szukania błędu.

Autor tematu
kudii

Post napisał: kudii » 21 mar 2016, 13:19

A jake będą różnice w spawaniu tym inwenterem 200m 200A ,a tym millerem z trafem 200A ?

Boję się że kupie i mimo przeglądu sprzętu to jednak spierdzieli się i wydam sobie 300Zł przy dobrych wiatrach na naprawę,albo sie jej nie uda naprawić
Bo wiecie ,ze ona ma z 10 lat już za sobą to jest cholernie dużo
a miałem simsona więc wiem co to nieć markowy sprzęt ,który trzeba naprawiać co 1000km przy dobrych wiatrach,bardzo umiem szanować sprzęt więc nie wiem ,a i pewnie kupie za 2200 i sprzedam za 2200 ,tak ,czy mi sie nie uda ? Bo chińczyka to będę musiał za 50% ceny jednak.
Noi jak ze spawaniem tym millerem proszę powiedźcie coś,Zienek jakbyś mógł powiedzieć i przytoczyć za i przeciw :) ?

Kurde, z ang instrukcji wynika ,ze to jest dwurolkowa,kurcze ,słabo

Awatar użytkownika

Zienek
Lider FORUM (min. 2000)
Lider FORUM (min. 2000)
Kontakt:

Post napisał: Zienek » 21 mar 2016, 22:21

Lepsze dwie rolki w Mercedesie niż dwie rolki w chińczyku.

I jeszcze jedno.
Jak kupisz spawarkę europejską, to wiesz, że składał ją jakiegośtam stopnia inżynier, czy przeszkolony specjalista a nie 8-10 letni dzieciaczek bez socjalu.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Spawalnictwo i obróbka cieplna”