Serwis ploterów laserowych CO2 na Podkarpaciu
szukam serwisu
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Serwis ploterów laserowych CO2 na Podkarpaciu
Witam
mam pewien problem, wymieniłem tubę lasera (Chiński laser) i nie mogę ustawić poprawnie ścieżki, na lustrach wszystko OK a podczas wycinania ścieżka na materiale (sklejka 3mm) ma 2 mm i nic nie pomaga oddalenie, przybliżenie stołu, ręce mi opadają, szukam serwisu na Podkarpaciu (okolice Przemyśla) albo osoby która zna się na tych sprawach, i wie jak to ustawić.
Pozdrawiam - zdesperowany
mam pewien problem, wymieniłem tubę lasera (Chiński laser) i nie mogę ustawić poprawnie ścieżki, na lustrach wszystko OK a podczas wycinania ścieżka na materiale (sklejka 3mm) ma 2 mm i nic nie pomaga oddalenie, przybliżenie stołu, ręce mi opadają, szukam serwisu na Podkarpaciu (okolice Przemyśla) albo osoby która zna się na tych sprawach, i wie jak to ustawić.
Pozdrawiam - zdesperowany
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Serwis ploterów laserowych CO2 na Podkarpaciu
Miałbym namiar na gościa, który serwisuje lasery, ale te przemysłowe i chyba głownie mazaki. Ceny pewnie też przemysłowe.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Widać , że na lustrach nie jest wszystko OK. Zacznij od pierwszego lustra za tubą. Znasz metodę? Naklejasz taśmę papierową na lustro , strzał i kalibrujesz .... i tak po kolei, następne lustro itd. Musi być OK. To żadna filozofia.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
witam, dzięki dasz77 za odpowiedź, ale w jaki sposób 1 lustro z kalibrować robię zgodnie z filmikiem z youTube
i tam nakleja się na 2 lustro. Odległość tuby od lustra 1 ma znaczenie?
i tam nakleja się na 2 lustro. Odległość tuby od lustra 1 ma znaczenie?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Pewnie za przyjazd wziąłby tyle co ten laser jest warty.typniepokorny86 pisze: ↑04 kwie 2019, 23:38Miałbym namiar na gościa, który serwisuje lasery, ale te przemysłowe i chyba głownie mazaki. Ceny pewnie też przemysłowe.
Dodane 3 minuty 58 sekundy:
Naklejanie taśmy papierowej na lustro to świetna droga do uszkodzenia lustra.
Poza tym kalibracja "ścieżki" ma niespecjalny związek z grubością wypalanej szczeliny.
"Kiedy niesprawiedliwość staje się prawem, opór staje się obowiązkiem".
Thomas Jefferson.
Thomas Jefferson.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Zdejmij dysze od nadmuchu i zobacz czy tez tak będzie... bo mi to wyglada jakby promień nie szedł idealnie na środku i jak jest gdzieś luz to się odbija od dyszy...
Sorry pomyliłem tematy....
Sorry pomyliłem tematy....
„Trudne czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą dobre czasy, dobre czasy tworzą słabych ludzi, a słabi ludzie tworzą trudne czasy”…