witam
Kilka miesięcy temu zakupiłem używany ploter Kongsberg. Do tej pory wszystko cacy, ale teraz powstał problem z frezarką, najprościej mówiąc to się nie uruchamia. Oczywiście, kontaktowałem się z Esko, ale przedstawione warunki i koszty serwisu są zniechęcające (nie mówie tu o częściach). Dlatego zwracam się do szanownego grona: może jest tutaj jakiś znawca lub serwisant podobnych maszyn co podejmie się wyzwania??
serwis od plotera frezującego
serwis od plotera frezującego
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: serwis od plotera frezującego
Witampodsiadlo pisze: ↑22 sie 2020, 14:05witam
Kilka miesięcy temu zakupiłem używany ploter Kongsberg. Do tej pory wszystko cacy, ale teraz powstał problem z frezarką, najprościej mówiąc to się nie uruchamia. Oczywiście, kontaktowałem się z Esko, ale przedstawione warunki i koszty serwisu są zniechęcające (nie mówie tu o częściach). Dlatego zwracam się do szanownego grona: może jest tutaj jakiś znawca lub serwisant podobnych maszyn co podejmie się wyzwania??
Nie wiem czy wiesz ale trafiłeś na forum cnc. I tu większość ludzi takie plotery budowała sama - więc wiedzę posiada. Z drugiej strony piszesz, że ploter się nie uruchamia. tzn czy w ogóle sterownik go nie widzi, czy może komputer ze sterownikiem uruchamia się a samo urządzenie nie daje znaku życia?
Jeżeli będziesz zadawał rzeczowe pytanie to na pewno sam naprawisz.
robert