Rzuty Dowolnego Czworokąta
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 13
Rzuty Dowolnego Czworokąta
Witam mam za zadanie narysować w pierwszej rzutni dowolny czworokąt i zrzutować go na dwie kolejne. Nie mam za bardzo pojęcia jak to zrobić. Próbuję, ale niezbyt dobrze mi to wychodzi. Stąd zwracam się do was z prośbą o pomoc: jak to się dokładnie robi, jakie powinny być odległości(np. względem pionowej osi), który punkt rzutować najpierw itd. Bardzo mile widziane gdyby ktoś mi podesłał jakiś rysunek i pokazał. Jak mi pomożecie to postaram się go narysować wyśle na forum i zobaczymy czy jest dobrze. Za wszelaką pomoc z góry serdeczne dziękuję. Pozdrawiam.
Tagi:
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Rzuty Dowolnego Czworokąta
Narysuj sobie kwadrat ..... , nie jest to aż tak skomplikowane.mateusz7794mark pisze:Witam mam za zadanie narysować w pierwszej rzutni dowolny czworokąt i zrzutować go na dwie kolejne. ...

Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 9
Podsyłam, skoro nie potrafisz nawet skorzystać z wyszukiwarki.mateusz7794mark pisze:podesłał jakiś rysunek

https://www.google.pl/search?q=rzuty+pr ... 80&bih=681
Dobre...WZÓR pisze:Narysuj sobie kwadrat

Pozdrawiam Sławek
-
No właśnie widzicie, gdyby to było takie proste to bym nie pisał o pomoc do was z wyszukiwarki też już skorzystałem i to w zaawansowany sposób, że się tak wyraże, a kwadrata też bym nie chciał rysować tylko trochę bardzie skomplikowany. Szczególnie proszę was o pomoc w rzutowaniu na lewą dolną rzutnię jakie tam mają być odległości względem osi pionowej i co kiedy rzutować, bo wiem że muszę mieć zrzutowane 3 punkty i potem narysować 4 bok względem przekątnej tego u góry. Na prawą górną rzutnię też raczej zrzutować umię. Także proszę o pomoc w tym co napisałem. Dziękuję
-
- Stały bywalec (min. 70)
- Posty w temacie: 1
W tym bełkocie co napisałeś nikt nie jest w stanie ci pomóc... a szczególnie w rzutowaniu na lewą dolną rzutnięmateusz7794mark pisze:z wyszukiwarki też już skorzystałem i to w zaawansowany sposób, że się tak wyraże, a kwadrata też bym nie chciał rysować tylko trochę bardzie skomplikowany . Szczególnie proszę was o pomoc w rzutowaniu na lewą dolną rzutnię jakie tam mają być odległości względem osi pionowej i co kiedy rzutować, bo wiem że muszę mieć zrzutowane 3 punkty i potem narysować 4 bok względem przekątnej tego u góry.Na prawą górną rzutnię też raczej zrzutować umię
Także proszę o pomoc w tym co napisałem.

-
-
-