rysunek techniczny -rzut z dołu
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 6
rysunek techniczny -rzut z dołu
witam wszystkich ,
zarejestrowałem się na tym forum ,gdyż nurtuje mnie jedno zagadnienie...a mianowicie rzut z dołu.czy w ogóle istnieje takie pojęcie w rysunku technicznym?jestem laikiem w tym temacie...
zarejestrowałem się na tym forum ,gdyż nurtuje mnie jedno zagadnienie...a mianowicie rzut z dołu.czy w ogóle istnieje takie pojęcie w rysunku technicznym?jestem laikiem w tym temacie...
no signature 

Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
-
-
;;
w takim razie jeszcze jedno pytanie;
rzut z dołu znajduje się nad rysunkiem ,więc linie krawędzi, których nie widać nie powinny być zaznaczone liniami przerywanymi?
jeżeli za przykład weźmiemy ścięty stożek ,to patrząc na niego z gór zobaczymy dwa okręgi:oba będą zaznaczone liniami ciągłymi, a jeśli zobaczymy go od dołu ,to zobaczymy to samo ,czy okrąg mniejszy będzie przerywaną linią zaznaczony?
rzut z dołu znajduje się nad rysunkiem ,więc linie krawędzi, których nie widać nie powinny być zaznaczone liniami przerywanymi?
jeżeli za przykład weźmiemy ścięty stożek ,to patrząc na niego z gór zobaczymy dwa okręgi:oba będą zaznaczone liniami ciągłymi, a jeśli zobaczymy go od dołu ,to zobaczymy to samo ,czy okrąg mniejszy będzie przerywaną linią zaznaczony?
no signature 

-
...
ciężko mi to wytłumaczyć... ale jeżeli mam przed sobą rysunek techniczny nieco skomplikowanego elementu, to może być tak,że przekrój elementu ,nad którym jest rzut z dołu ,może być przekrojem wycinka całego elementu?chodzi mi o to czy może rysunek przedstawiać przekrój wycinka ,nad którym jest rzut z dołu?
nie mogę wrzucić rysunku technicznego do sieci z oczywistych przyczyn.
nie mogę wrzucić rysunku technicznego do sieci z oczywistych przyczyn.
no signature