Rynek USA możesz mieć jak na dłoni.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 17
Re: Rynek USA możesz mieć jak na dłoni.
może zrobumy burzę mózgów jaki produkt
moich produktów wam nie zdradzę, mogę jedynie powiedzieć że są to rzeczy z branży budowlanej.
inny pomysł to te pudełka, albo steampunk switch lights, wygooglujcie
albo takie takie https://bronzino.co.uk/collections/neptune ale to już większy i droższy produkt, ja uważam że lepiej kilka mniejszych (100-300usd), lepiej jak jeden duży i drogi.

moich produktów wam nie zdradzę, mogę jedynie powiedzieć że są to rzeczy z branży budowlanej.
inny pomysł to te pudełka, albo steampunk switch lights, wygooglujcie

albo takie takie https://bronzino.co.uk/collections/neptune ale to już większy i droższy produkt, ja uważam że lepiej kilka mniejszych (100-300usd), lepiej jak jeden duży i drogi.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Dwoje najwiekszych biznesmenow na forum robi Joint Venture
jestesmy swiadkami narodzin nowego dot koma, super korporacji. I z jakim rozmachem, polotem, swiezoscia... dziela sie pomyslami biznesowymi, tajemna wiedza jak zostac milionerem z ogolem. Filantropi... I kazdy tak moze, wystarczy pudelko, I stół z palet.
Kiedys tez zylem marzeniami
wszystkim zycze udanego weekendu .

Kiedys tez zylem marzeniami

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
JanŻelazny napisał:
"może zrobumy burzę mózgów jaki produkt
moich produktów wam nie zdradzę" ...napisałeś
Na tym to niestety nie polega....
w obecnych czasach żeby sprzedać towar luksusowy to jakość musi być ponadprzeciętna i co ważniejsze dobrze udokumentowana. Wcale nie musisz się kryć z pomysłem...bo takich pomysłów jak Twój teraz i w przyszłości:) jest multum.
Podam swój przykład:
Chciałem sobie zrobić zegar "nixie" do "salonu" ale taki wypasiony.
Jako że resztę ogarnę to szukam "ładnych lamp". Alle..i tak dalej ale tam wszędzie są NOS-y co prawda wartościowe ale....brzydkie. Trafiam w końcu na Gościa z Czech który robi to czego potrzebuję... z Czech ...(www.daliborfarny.com) nie z z Usa lub Chin...Ale Gość ma taką stronę i takie podejście że...kupuję. Na razie co prawda 4 sztuki na godziny i minuty
ale jeszcze muszę dozbierać kasy na sekundy
Podsumowując masz "zaplecze" z zawartością taka jak powyższa aby wystartować w Stanach? jeśli tak to dawaj:)
"może zrobumy burzę mózgów jaki produkt

Na tym to niestety nie polega....

w obecnych czasach żeby sprzedać towar luksusowy to jakość musi być ponadprzeciętna i co ważniejsze dobrze udokumentowana. Wcale nie musisz się kryć z pomysłem...bo takich pomysłów jak Twój teraz i w przyszłości:) jest multum.
Podam swój przykład:
Chciałem sobie zrobić zegar "nixie" do "salonu" ale taki wypasiony.
Jako że resztę ogarnę to szukam "ładnych lamp". Alle..i tak dalej ale tam wszędzie są NOS-y co prawda wartościowe ale....brzydkie. Trafiam w końcu na Gościa z Czech który robi to czego potrzebuję... z Czech ...(www.daliborfarny.com) nie z z Usa lub Chin...Ale Gość ma taką stronę i takie podejście że...kupuję. Na razie co prawda 4 sztuki na godziny i minuty
ale jeszcze muszę dozbierać kasy na sekundy

Podsumowując masz "zaplecze" z zawartością taka jak powyższa aby wystartować w Stanach? jeśli tak to dawaj:)
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 17
o , te zegarolampy to własnie typ produktu który mam na myśli. wartość dodana - design, technologia.
jeśli chodzi o zegary to podobają mi się takie duże mechanizmy za szkłem , jako blat stolika na kawę albo whisky.
jeśli chodzi o zegary to podobają mi się takie duże mechanizmy za szkłem , jako blat stolika na kawę albo whisky.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
"jeśli chodzi o zegary to podobają mi się"
..podstawowa zasada sprzedaży "designu" - nie Tobie ma się podobać ale Klientowi...
"wartość dodana - design, technologia."
pochwal się - to najlepsza reklama:)
..podstawowa zasada sprzedaży "designu" - nie Tobie ma się podobać ale Klientowi...
"wartość dodana - design, technologia."
pochwal się - to najlepsza reklama:)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 13
Radze pooglądać amerykańskie programy. Nawet w tym co w tydzień budowali domy było pokazane dużo rzemieślników amerykańskich. Tam właśnie było pokazane co można sprzedać w USA za dość duże pieniądze.
Wiecie że takie Nixie tubes spotkałem w starych woltomierzach na studiach?

Dodane 6 minuty 38 sekundy:
Mi też się podobają. Na pewno lepsze niż jakaś gówniane tuje od których dostaje alergii.
No ale to trzeba mieć myślenie klasy średniej, a nie zakompleksionego biedaka:
Na @$# mi zegar za 2000zł w salonie! Posadze se tuje na cały ogród za 500zł żeby sąsiad widział!
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 5
No co Ty nie powiesz. To tego nie wymyślono specjalnie do zegarów, prognozując powstanie Amazona???
Objawił się przedstawiciel klasy średniejNo ale to trzeba mieć myślenie klasy średniej, a nie zakompleksionego biedaka:
Na @$# mi zegar za 2000zł w salonie! Posadze se tuje na cały ogród za 500zł żeby sąsiad widział!

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 8
Nie chciałbym kolegi obrazić, ale czasami do klasy, to brakuje klasy. Kasa jest wartością względną. Można spać na pieniądzach i być burakiem.