rodzaj płytki wieloostrzowej
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
rodzaj płytki wieloostrzowej
witam. moze ktoś mi powiedziec do jakiego materiału są płytki o symbolu TCMT110204N-SU. TCMT110204 wiem co oznacza ale co oznacza N-SU???????
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 13
może to w czymś pomoże?
http://www.sumicarbide.com/pdf/AC820P_A ... ochure.pdf
raczej sam symbol jaki podałeś dotyczy kształtu płytki i łamacza, niestety gatunek ipisywany jest osobno na pudełku więc za duże nie zdziałamy.
http://www.sumicarbide.com/pdf/AC820P_A ... ochure.pdf
raczej sam symbol jaki podałeś dotyczy kształtu płytki i łamacza, niestety gatunek ipisywany jest osobno na pudełku więc za duże nie zdziałamy.
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
Able to use the following programmes: FANUC Series 18i-TB, FANUC O-T, SIEMENS SINUMERIC 810D & 840D, ShopMILL, ShopTURN, ManualTURN, HEIDENHAIN CNC ISO, DIN PLUS and TURN PLUS (CNC PILOT) and many more.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 12
- Kontakt:
Czy spotkaliście się z podróbkami płytek? Naszła mnie taka myśl bo mam płytki TCMT 06 SANDVIK, są one do stali ale przy toczeniu stali sprężynowej trwałość była żałosna. W akcie desperacji kupiłem chińskie "coś", odpowiednik Sandvika i trwałość bez przesady jest przynajmniej pięciokrotnie większa. I teraz nie wiem czy chinole zrobili taki postęp czy Sandvik jest podrabiany?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 13
ALZ, tu jest właśnie pies pogrzebany, sandvik i iscar robią płytki z przeznaczeniem do jednego materiału, płyta będzie się nadawała do innych ale już nie tak dobrze, do stali sprężynowej musiałeś użyć zapewne innej niż ta, którą użyłeś. chiwole natomiast walą jedną płytkę do wszystkiego, w niektórych materiałach będzie ona troszkę lepsza a w tym do czego ta sandvika była przenzaczona to chinol wysiądzie w jednej chwili. być może trafiłeś też inny (lepszy do tej obróbki) łamacz co pozwoliło płytce dłużej wytrzymać. daj fotki obu płytek to zobaczymy
- Heidenhain - Siemens - Fanuc -