Witam,
Chciałem zapytać czy ktoś kiedyś regenerował głowice z sandvika na okrągłe płytki.
Chodzi mi o głowice R300-035C3-12M
Jak to na produkcji czasami zdażą się , że pracownik zrobi coś nie tak i narzędzie się uszkodzi. Wysłałem kiedys jedną głowice do regeneracji ale nie nadawała się do pracy - dostałem odpowiedź, że głowice na okrągłe plytki są ciężkie do regeneracji. Znacie jakaś firmę, która by ogarnęła temat ?
Pozdrawiam
Regeneracja głowic
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Re: Regeneracja głowic
Zależy co jest do regenerowania.
Jeśli wywalone jest gniazdo przez niepoprawne ułożenie płytki i dokręcenie na maxa to regeneracja mija się z celem. Nigdy nie uzyskasz tej samej wysokości.
Jeśli podpora jest uwalona bo wykruszyło płytkę i zwyczajnie brakuje czyli płytka wystaje poza gniazdo to u nas takie rzeczy się naprawiało TIGiem.
Przykręcasz płytkę i nadlewasz spoiny, później wykręcasz płytkę i szlifujesz żeby pasowało do płytki. W rezultacie płytka ma pełna podporę i sporo zaoszczędzonej kasy.
Jeśli wywalone jest gniazdo przez niepoprawne ułożenie płytki i dokręcenie na maxa to regeneracja mija się z celem. Nigdy nie uzyskasz tej samej wysokości.
Jeśli podpora jest uwalona bo wykruszyło płytkę i zwyczajnie brakuje czyli płytka wystaje poza gniazdo to u nas takie rzeczy się naprawiało TIGiem.
Przykręcasz płytkę i nadlewasz spoiny, później wykręcasz płytkę i szlifujesz żeby pasowało do płytki. W rezultacie płytka ma pełna podporę i sporo zaoszczędzonej kasy.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Najczęściej przyczyną są wygniecione gniazda. Tego naprawdę nie ma sensu napawać i frezować, bo taniej jest wyfrezować nową głowiczkę. I niektórzy tak robią, rysunki głowiczek można znaleźć. Problemem przy wygniecionych gniazdach jest równe podparcie płytek, tak, żeby był zachowany kąt. W przeciwnym wypadku to, co zaoszczędzisz na głowiczce, stracisz na płytkach, bo będą siadać dużo wcześniej.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Swego czasu kupowałem w promocjijasiu... pisze: ↑18 mar 2022, 13:44Najczęściej przyczyną są wygniecione gniazda. Tego naprawdę nie ma sensu napawać i frezować, bo taniej jest wyfrezować nową głowiczkę. I niektórzy tak robią, rysunki głowiczek można znaleźć. Problemem przy wygniecionych gniazdach jest równe podparcie płytek, tak, żeby był zachowany kąt. W przeciwnym wypadku to, co zaoszczędzisz na głowiczce, stracisz na płytkach, bo będą siadać dużo wcześniej.

..... , potem przedstawiciele handlowi odbijali sobie przy kupnie płytek do tych głowic.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
Czego nie rozumiecie z tego zdania?
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Zabierając głos i nie udzielając odpowiedzi uważasz że sam zrozumiałeś je właściwie ?
Nie negocjuje na rozsądnych warunkach z ludźmi, którzy zamierzają mnie pozbawić prawa do rozsądku.