Mam problem - pytanie z cyklu "czym to wygiąć ?"
Mianowicie pracuje nad pewnym elementem dekoracyjnym wykonanym z profilu 30x20x1mm.
Posiadam giętarkę trójrolkową która posiada metalowe kamienie - tokarz mi już je kilkukrotnie przerabiał i doszedłem do wniosku, że odpuszczam sobie swoją gdyż najprawdopodobniej jest źle wykonana więc nie poruszajmy tematu mojej giętarki dalej.
Obdzwoniłem wiele firm i jedni nie robią aluminium, inni owszem ... Panie będzie to kosztować tyle i tyle, a jak proszę o próbkę za którą chce zapłacić (ewentualnie wysyłam towar) to dostaje odpowiedź z serii "noo niestety pękł nam w trakcie gięcia" ... potrzebuję porad specjalistów, nie ludzi którzy napiszą " szukałeś w google ? , albo nie znam się na tym, ale myślę że .... " nie myśl - poprostu nie pisz jak nie wiesz jak pomóc ok ??
Przepraszam za taką bezpośredność ale mam już głowę zrytą tysiącami opini i pomysłami.
Do rzeczy - czym i jak wygiąć profil aluminiowy 30x20x1 ewentualnie metalowy 30x20x1 w taki sposób jak prezentuje zdjęcie BEZ WIĘKSZEGO USZCZERBKU NA ZDROWIU PROFILA... Nie chcę akurat robić lampy, ale muszę mieć dokładnie takie gięcie, jak oni to zrobili i czym ? jak to wykonać i u kogo ?
dzięki i pozdrawiam