Pytanie przekrój Inventor
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Pytanie przekrój Inventor
Mam pytanie chciałbym zrobić półwidok półprzekrój czegoś takiego ale nie wiem jak może ktoś pomóc szukałem w google ale nic nie znalazłem a myślę że jest to łatwe pytanie:
zdjecie 1
zdjecie 2
Bardzo proszę o pomoc
zdjecie 1
zdjecie 2
Bardzo proszę o pomoc
Tagi:
-
Przepraszam ale nie zrozumiałem odpowiedzi czy mogłbys mi narysowac w paincie jak zrobic przekrojTomasz_K pisze:Zrób tak jakbyś robił zwykły przekrój tylko że od osi detalu linię przekroju wyprowadź poza krojony detal.
Wtedy uzyskasz widok krojonego przedmiotu.
Z tego rzutu własnie chciałbym uzyskać półwidok półprzekrój
rzut
-
właśnie taka opcja panu Doktorowi nie odpowiada ja zrobiłem przekrój przez cała długość inni właśnie takcosmonet pisze:Takie coś:
[url=http://s10.ifotos.pl/mini/Przechwyt_wspehwa.png]Obrazek[/url]
Czy takie coś:
[url=http://s10.ifotos.pl/mini/Przechwyt_wspehse.png]Obrazek[/url]
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Proszę bardzo

Wstawiasz widok bazowy. Następnie wybierasz polecenie "Przekrój" i dany rzut, klik LPM. Szukasz środka (osi) tulejki następnie do góry poza detal. LPM przeciągasz linię z góry do środka detalu i LPM. Teraz w prawo poza detal i LPM, PPM pojawi się menu z którego wybierasz Kontynuuj. Ustawiasz sobie gdzie ma znajdować się model w przekroju. Trzymając wciśnięty klawisz Ctrl możesz zamieścić przekrój w dowolnym miejscu na arkuszu.

Wstawiasz widok bazowy. Następnie wybierasz polecenie "Przekrój" i dany rzut, klik LPM. Szukasz środka (osi) tulejki następnie do góry poza detal. LPM przeciągasz linię z góry do środka detalu i LPM. Teraz w prawo poza detal i LPM, PPM pojawi się menu z którego wybierasz Kontynuuj. Ustawiasz sobie gdzie ma znajdować się model w przekroju. Trzymając wciśnięty klawisz Ctrl możesz zamieścić przekrój w dowolnym miejscu na arkuszu.
Kiedyś Haas SL10, Haas SL20, Haas SL30, Doosan LYNX220. Obecnie Haas SL20.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
To miałem na myśl.cosmonet pisze:Proszę bardzo
[url=http://s2.ifotos.pl/mini/abc123PNG_wspeaqw.png]Obrazek[/url]