Pytanie odnosnie fanuca
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Pytanie odnosnie fanuca
Witam mam glupie pytanie odnosnie fanuca
otoz dostalismy nowa maszyne (uzywana) i jest tam PMC nie wiem co to jest te PMC bo wywala blad program nothing i nie chce zalaczyc hyrdauliki
Prosze mi odpowiedziec czy PMC jest to samo co PLC
i jak to naprawic aby maszyna byla sprawna
otoz dostalismy nowa maszyne (uzywana) i jest tam PMC nie wiem co to jest te PMC bo wywala blad program nothing i nie chce zalaczyc hyrdauliki
Prosze mi odpowiedziec czy PMC jest to samo co PLC
i jak to naprawic aby maszyna byla sprawna
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
No dokladnie tak PMC to PLC ( glupota nie? ale Fanuc tak ma)
Jedyny plu to taki ze mozesz wejsc w System->PMC i podgladnac program PLC w ukladzie drabinkowym, dzieki czemnu mozesz odszukac linie , gdzie jest ustawiany alarm, ktory ci sie pokazuje i potem cofajac sie po sygnalach znajdzeisz, ktorego z nich brakuje.
Generalnie hydraulika nie wystartuje gdy obwod awaryjny lub oslony sa otwarte. Zaczalbym od sprawdzenia tego. Ew czujnik poziomu oleju lub temperatury.
pozdro
Jedyny plu to taki ze mozesz wejsc w System->PMC i podgladnac program PLC w ukladzie drabinkowym, dzieki czemnu mozesz odszukac linie , gdzie jest ustawiany alarm, ktory ci sie pokazuje i potem cofajac sie po sygnalach znajdzeisz, ktorego z nich brakuje.
Generalnie hydraulika nie wystartuje gdy obwod awaryjny lub oslony sa otwarte. Zaczalbym od sprawdzenia tego. Ew czujnik poziomu oleju lub temperatury.
pozdro
>>>>>>>>>> GELO <<<<<<<<<<
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
a sluchaj a nie mozna wrocic jakos do ustawien fabrycznych ?? taki reset gdzies widzialem na obudowie ze discharge time 20 minut czyli mozna gdzies reset zrobic ??
Jak wejsc w system i pmc ?? skoro wywala mi blad od razu program nothing
a tam z tego co sie orientuje bylo jakies schematy itd.. a teraz juz tego nie ma
Jesli mozesz daj mi do siebie numer telefonu komorkowego to do ciebie zadzwone oczywiscie podaj mi na PM sprawa gardlowa jak dla mnie
Jak wejsc w system i pmc ?? skoro wywala mi blad od razu program nothing
a tam z tego co sie orientuje bylo jakies schematy itd.. a teraz juz tego nie ma
Jesli mozesz daj mi do siebie numer telefonu komorkowego to do ciebie zadzwone oczywiscie podaj mi na PM sprawa gardlowa jak dla mnie
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Re: Pytanie odnosnie fanuca
Poczytałem instrukcje. Rozumiem że w PMC np jakaś zmienna ma wartość 45 to informuje CNC wystawiając cewkę G54.0 i to idzie do parametru #1000 jako stan 1 . I wtedy ten param #1000 mogę używać w CNC. Chyba tak to działa ?!
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Pytanie odnosnie fanuca
Najlepiej ściągnąć kogoś kto się znaleźć na Fanucu. Samemu można jeszcze bardziej namieszać.