Jestem tu nowy, więc krótko się przedstawię. Nazywam się Wojtek, od dłuższego czasu zajmuję się szeroko pojętym modelarstwem i różnego rodzaju konstrukcjami. Wcześniej głównie karton, plastik i aluminium, dziś przyszła kolej na stal.
Na wstępie zaznaczę, że jeśli napisałem w złym dziale, to proszę o przeniesienie.
Potrzebuję pomocy w zakresie wykonania elementu konstrukcyjnego pewnego modelu. Przedmiot miałby być wykonany w formie "rynny" wykonanej z blachy stalowej o grubości 2mm i dodatkowych wewnętrznych ścianek, również z tej samej blachy. Problem w tym, że nie znam zasad rysunku technicznego, ale sporządziłem na zwykłym papierze milimetrowym rysunek kształtu elementu, który miałby być wycięty. Czy rysunek przedstawiający same kontury wycinanego elementu jest wystarczający? Może są jakieś proste programy (może na zasadzie "połącz kropki na papierze milimetrowym

Ewentualnie byłbym w stanie wykonać model w kartonie, na którym pokazałbym o jaki sposób zagięcia blach mi chodzi.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za wyrozumiałość, ale naprawdę nie wiem w jaki sposób się za to zabrać, a czas troszkę goni