Mam pewien problem. Od niedawna w zakres moich obowiązków (oprócz pracy za biurkiem) weszło wypalanie pieczątek, ponieważ osoba zajmująca się tym odeszła z pracy, a mi musiało wystarczyć 10 minutowe szkolenie jak to robić. Generalnie radzę sobie z tym jednak moja wrodzona dokładność każe mi poprawić co nie co.
Na początku od razu powiem, że pracuje na Trotec Speedy 300 (http://www.troteclaser.com/pl-PL/Produk ... dy300.aspx ), natomiast pieczątki projektuję w CoreDraw.
Generalnie pieczątka wygląda całkiem przyzwoicie, jeżeli używam ustawień które były wprowadzone przez mojego poprzednika, jednak jest jedno ALE - pieczątka nie wygląda tak jak ta:

Głębokość wypalania jest taka sama jak na zdjęciu powyżej, jednak litery nie są tak gładkie - mają natomiast porowatą fakturę i przy bardzo małym rozmiarze czcionki jakość pieczątki drastycznie spada. Próbowałem dziś zmieniać ustawienia i uzyskałem minimalnie lepszy efekt jednak kosztem głębokości wypalania.
Czy mógłby ktoś podać mi ustawienia lub namiary na nie, dzięki którym uzyskam efekt jak na zdjęciach powyżej? Prawdopodobnie metodą prób i błędów uzyskam satysfakcjonujący mnie efekt ale zużyję przy tym dużą ilość gumy do pieczątek. Dodam również, że nigdy nie miałem nic wspólnego z tego typu urządzeniem ale zaczyna mnie to coraz bardziej interesować.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za jakąkolwiek informację.