Spawałem w Esabie z nawiewem teraz mam Speedglas jednak lepszy i nie trzeba do szlifowania przyłbicy podnosić (Flexview) miałem okazję chwilę na alu siedzieć i bez nawiewu nie wyobrażam sobie pracy mimo wyciągu, który i tak powinieneś mieć.
Spokojnie nie rozchorujesz zatokom nie szkodzi bo powietrze dmucha na szybę, a latem rewelacja
właśnie zastanawiałem sie co wybrać, ale raczej prędzej chyba wpadnie odciąg.. stoją w cenie speedglasy:) mam aktualnie origo tech i jednak chciałbym zmienić na coś lepszego..
Ja mam nawiew Nederman i powiem że fajnie to działa. Ale będę montował odciąg bo warsztat się momentalnie zadymia. Ale nawiew przefiltruje i tak się tego syfu nie czuje. Jak chcesz mieć komfort kup nawiew i odciąg . Jak dożo spawasz odciąg. A dla sporadycznego spawania nawiew wystarczy.
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.”
- Ernest Hemingway
Ja kupiłem na allegro ze 3 lata temu. Przyłbicę z nawiewem tej firmy. Czy jest dedykowana do konkretnego modelu nie wiem nie widziałem jak Speedglas ma rozwiązany nawiew. Ale z tego co pamiętam to do normalnej przyłbicy musisz nagłowie założyć do nawiewu. Co do ceny to nie pamiętam dokładnie wtedy ceny Speedglasa nie były takie jak dziś ale przyłbica była trochę tańsza. Do
„Denerwować się to mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych.”
- Ernest Hemingway