Chciałem się pochwalić jak ostatnio zostałem potraktowany przez firmę wymienioną w temacie.
Otóż zamówiłem jakieś 2 tygodnie temu części za około 1400zł.
Było to już moje chyba 3cie zamówienie za podobną sumę ... w ciągu 3ch lat..
Zamówiłem między innymi 7 metrów prowadnika kablowego oraz 4 sprzęgła ...
Przyszła mi paczka jak zwykle na portiernie , następnego dnia patrzę graty przyszły , trzeba rozpakować i składać co potrzeba...
No i tak rozpakowuje i sprawdzam z fv i wszystko się zgadza... prawie..
Bo zacząłem odkładać prowadniki na półkę i patrzę ,że prawie każdy innej długości , ale myślę pewnie rozczepili do transportu .
Jednak po pomiarach się okazało ,że brak jest 5ciu ogniw , w jednym 1szt i w 2ch po 2szt...
Myślę sobie no nic sprawdzę resztę towaru dla pewności .
Okazało się jeszcze ,że sprzęgła dostałem o rozmiar niższe niż zamawiałem.
Zadzwoniłem do wyżej wymienionej firmy no i Pan z którym rozmawiałem zapiera się ,że na pewno dostałem te sprzęgła co mam na fv , a po prostu sobie chce wymienić sprzęgła , które kupowałem ponad roku temu bo sobie sprawdził po fv... (co z tego ,że tamte już dawno założone w maszynie itp)
A co do prowadników to mówił ,że też nie możliwe bo oni dostają w metrowych odcinkach i jest to nierealne...
Sobie myślę jak nierealne jak przecież stoję nad tym towarem i patrzę na niego...
Poczułem się jak jakiś oszust albo złodziej , gdzie w sumie od początku gdzie u nich kupowałem zamówiłem towaru za tyle kasy a oni się ze mną spierają o 5 ogniw i 4 sprzęgła które przyszły w niższym wymiarze...
Koniec końców te 5 ogniw mają dosłać , a sprzęgła muszę sobie kupić nowe , bo jak to Pan ładnie określił u nich wszystko się zgadza , a ja pewnie chcę podmienić i ich oszukać...
Ehh już szkoda pisać....
Dla użytkowników robiących tam zamówienie mam radę:
Zawsze sprawdzajcie wszystko w najdrobniejszym szczególe przy kurierze i spisujcie na protokole dostawy... Ja tego nie dopełniłem i jestem w plecy parę złotych....
PS. jak by ktoś chciał odkupić sprzęgła 4szt z otworami 8/12 mm to mogę sprzedać taniej niż mają na aukcji oczywiście nówki ....
Pozdrawiam