Przekrój łamany
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Przekrój łamany
Witam jestem nowy na forum. Potrzebuje pomocy.Jaką łatwą część maszyny mogę zrobić przekrojem łamanym.Muszę ten przedmiot posiadać ze sobą. Z góry dziękuje za pomoc 

Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Przekrój łamany
Ciekawe ... jakie maszyny robi się przekrojem łamanym...chyba tylko złomowanie!Pomocnik pisze:Jaką łatwą część maszyny mogę zrobić przekrojem łamanym.Muszę ten przedmiot posiadać ze sobą.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Mozesz rysowac to w przekroju ale akurat ten przedmiot zle wybrales - prosta blaszka z fazkami na otworach nie wymaga zadnych przekrojow. Rzut z gory z opisem jest wystarczajacy.
Ogolnie jestem totalnym przeciwnikiem przekrojow lamanych ze wzgledu na prosty fakt - nigdzie na swiecie ich sie nie uzywa ( powszechnie ).
Ogolnie jestem totalnym przeciwnikiem przekrojow lamanych ze wzgledu na prosty fakt - nigdzie na swiecie ich sie nie uzywa ( powszechnie ).
-
Dokladnie tak jak napisales ! Przekroje lamane sa uzywane ... glownie na uczelniach, w rysunkach sa bardzo zadkie, nie przypominam sobie kiedy ostatnio widzialem "lamanca". Wynika to z prostej przyczyny - latwiej jest pokazac pewien szczegol na rzucie 3D - zrzut ekranu z programu w ktorym modelowano dana czesc.
No i mamy caly swiat wg Kiepskiego zadkiego juz chlopka roztropka!InzSpawalnik pisze:Ogolnie jestem totalnym przeciwnikiem przekrojow lamanych ze wzgledu na prosty fakt - nigdzie na swiecie ich sie nie uzywa ( powszechnie )
Przekroje lamane sa uzywane ... glownie na uczelniach, w rysunkach sa bardzo zadkie, nie przypominam sobie kiedy ostatnio widzialem "lamanca"

-
Gdyby odemnie zalezalo czego uczy sie studentow to wywalilbym wszystkie przekroje lamane na sam poczatek
, podobnie jak przedmioty typu ekologie, zarzadzeni srodowiskiem i tp. Wszystko to ( lacznie z rysunkiem technicznym ) powinno znalezc sie w programie nauczania w szkolach srednich. Na studiach natomiast powinno uczyc sie studentow myslenia i rozwiazywania problemow praktycznych a nie wymyslania jak i po co poprowadzic jak najbardziej skaplikowana linie przerywana zeby pokazac jakis tam banalnie prosty przekroj w prostej plytce ktora mozna pokazac na jednym rzucie. Pomysl troche - jak masz bardzo skaplikowana bryle to ostatnia rzecza ktora chcesz to wyrysowac jeszcze bardziej skaplikowana linie przekroju lamanego ktora jest jeszcze trudniejsza do odczytania - wydawac sie moze ze "niby" przekroj lamany ma pomodz ale wlasnie jest przeciwnie.