Przecinarka taśmowa - jaką kupić
podałem modele
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Przecinarka taśmowa - jaką kupić
Witam
Jestem na etapie zakupu przecinarki taśmowej. Brałem pod uwagę takie modele. Jestem też w stanie dopłacić coś więcej żeby nie mieć typowego chińczyka, ale nie wiem za bardzo co. Będę wdzięczny za pomoc...
Cormak BS712R
Stiler BS 260G
SWM 270 TOP
Bernardo HBS 275
Holzmann BS 275Top
Jestem na etapie zakupu przecinarki taśmowej. Brałem pod uwagę takie modele. Jestem też w stanie dopłacić coś więcej żeby nie mieć typowego chińczyka, ale nie wiem za bardzo co. Będę wdzięczny za pomoc...
Cormak BS712R
Stiler BS 260G
SWM 270 TOP
Bernardo HBS 275
Holzmann BS 275Top
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Przecinarka taśmowa - jaką kupić
Ja kupiłem rok temu stiler bs128. Na portalu aukcyjnym było wiele podobnych a wręcz identycznych z wyglądu pił, jakby czesci z tej samej odlewni. Uznałem, że jak zapłacę więcej to dostanę odrobinę lepiej poskładane go chińczyka. Generalnie piła tnie, wszystko wygląda solidnie ale ciągle wygląda na chińczyka. Próżno szukać geometrii w fabrycznie ustawionej maszynie. Pionowo nie mierzyłem bo się składa dobrze, natomiast kat cięcia różnił się od tego z podziałki o około 3 stopnie, trzeba było znacznik przenieść w inne miejsce.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
To już jest wyższa półka, robiłem niedawno remont ARG 220 Plus, która jest podobna - prowadnice-weglikowe-do-pily-t106367.html
Jestem bardzo zadowolony.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Akurat moje były uszkodzone, jedna uszczerbiona, a w drugiej węglik odleciał. Ale pozostałe dwie po 15 latach używania piły w firmie nie wyglądały na zużyte. Zresztą widać ich stan na zdjęciach w temacie 

-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Przecinarka Bomar BasiCut 275.230 DG ma ręcznie opuszczane ramię lepszym i wytrzymalszym rozwiązaniem jest model ProfiCut 275.230 DG lub EasyCut 275.230 DG który ma bardziej rozbudowane sterowanie.

Maszyny do obróbki metali Bomar, Pierce, PEGAS-Gonda, Kjellberg, Cebora, Hypertherm, Harris