Przecinarka plazmowa Parkside z Lidla
używał ktoś ?
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Przecinarka plazmowa Parkside z Lidla
Kupiłem niedawno i mam problem w okolicy na pare sekund gasną telewizory. Specjalnie do niej zrobiłem nowe uziemienie. Nie wiem co jeszcze da się zrobić
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 23
Niestety faza na której pracujesz jest nadmiernie obciążona, i spada napięcie na całej linii. Przed modernizacją i wymianą tansformatorów w mojej miejscowości też się tak kiedyś robiło jak który sąsiad co spawał, kineskopowe telewizory miały wtedy obraz wielkości kieszonkowych...
Niewiele możesz zrobić.

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 23
Pamięta, pamięta...
A co do bujania napięcia na liniach... Po niedawnej kolejnej modernizacji zasilania w mojej miejscowości wystąpilo zjawisko odwrotne, na jednej z trzech faz zazwyczaj około 2÷4tej w nocy występowało tak wysokie napięcie, że notorycznie włączał się alarm "błąd faz" i wyłączała się pompa ciepła w domu, której szwedzki producent ustawił górną wartość na zgodną z unijnym standardem dopuszczalną tolerancję wartości (bodaj 254V) . A bywało czasami nawet i 257V a chwilami i więcej !

Monitowałem to energetyce, przyjeżdżali "spece", robili pomiary, ale zawsze w dzień kiedy napięcie było w normie kwestionując oczywiście moje zgłoszenia, i nie dowierzając relacjom. Umówiłem się w końcu z nimi tak, że będę robił zdjęcia (mam specjalnie założony cyfrowy 3f wskaźnik napięcia przed pompą) i im sms-em wysyłał kiedy się znów powtórzy. Po drugim czy trzecim takim esemesie obniżyli o jeden zaczep na transformatorze, i problem znikł...
Tak wygląda w tej chwili

A co do bujania napięcia na liniach... Po niedawnej kolejnej modernizacji zasilania w mojej miejscowości wystąpilo zjawisko odwrotne, na jednej z trzech faz zazwyczaj około 2÷4tej w nocy występowało tak wysokie napięcie, że notorycznie włączał się alarm "błąd faz" i wyłączała się pompa ciepła w domu, której szwedzki producent ustawił górną wartość na zgodną z unijnym standardem dopuszczalną tolerancję wartości (bodaj 254V) . A bywało czasami nawet i 257V a chwilami i więcej !

Monitowałem to energetyce, przyjeżdżali "spece", robili pomiary, ale zawsze w dzień kiedy napięcie było w normie kwestionując oczywiście moje zgłoszenia, i nie dowierzając relacjom. Umówiłem się w końcu z nimi tak, że będę robił zdjęcia (mam specjalnie założony cyfrowy 3f wskaźnik napięcia przed pompą) i im sms-em wysyłał kiedy się znów powtórzy. Po drugim czy trzecim takim esemesie obniżyli o jeden zaczep na transformatorze, i problem znikł...
Tak wygląda w tej chwili

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 4
Cholera abyśmy tylko do tego nie wrócili bo świece drogie

P.S. Najczęściej słyszałem ogłoszenie o 10 stopniu a potem ciszę

-
- Posty w temacie: 2
Miałem kiedyś podobny temat z licznikiem omrona u mnie po paru minutach zawieszał się no to odesłałem do sprzedawcy, on że u niego działa i w końcu sprawdziłem napięcie 257V masakra jakaś z tą energetyką tyle że po przyjechaniu i zmierzeniu napięcia od razu ruszyli w stronę transformatora.
Dodane 2 minuty 8 sekundy:
tak się przymierzam od jakiegoś czasu do agregatu ,tylko żona pukając się po głowie mnie powstrzymuje
Dodane 2 minuty 8 sekundy:
rdarek pisze:Cholera abyśmy tylko do tego nie wrócili bo świece drogie
tak się przymierzam od jakiegoś czasu do agregatu ,tylko żona pukając się po głowie mnie powstrzymuje
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Posty w temacie: 4
Nie wiem gdzie mieszkasz ale oby po którejś zimie nie błogosławiła Cię za ten pomysł (o ile go zrealizujesz).

-
latem kupuje już postanowiłem (tak po cichu ) puki co . jak to gdzie polska centralna i tylko 2 razy była tej zimy awaria po pare godzin ale i tak kupię i beczkę paliwa na czarną godzinę .prąd już zdrożał może być tylko gorzej
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Kontakt:
Nie wiem czy widzieliście ale lidl wypuścił uchwyt z łukiem pilotującym.
Ja jestem średnio zadowolony ale to był szybki test, może ciśnienie było źle ustawione czy coś ale mam wrażenie że za grubo tnie. Po za tym jaki jest plus takiego łuku bo mi wyszło że zwykły uchwyt tez tnie dobrze pomalowane.
Ja jestem średnio zadowolony ale to był szybki test, może ciśnienie było źle ustawione czy coś ale mam wrażenie że za grubo tnie. Po za tym jaki jest plus takiego łuku bo mi wyszło że zwykły uchwyt tez tnie dobrze pomalowane.