Przecinarka comarch
Jak to urządzenie ustawić aby nie cięło na „kiełbasę”
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Przecinarka comarch
Proszę fachowców z doświadczeniem o pomoc jak ustawić tą maszynę aby nie cięła na kiełbasę i to zawsze w prawa stronę obojętnie jak ustawie brzeszczot - może być cały pochylony w lewo a przy cięciu cienkiego profilu i tak ucieknie w prawo ( fotografia w zał ) przecież do regulacji tego brzeszczotu jak taśma nie spada z koła i przemieszcza się po nim prawidłowo są tylko dwie prowadnice z kołkami ( łożyskami ). Już raz wysłałem ją do sprzedawcy na reklamacji i warunkowo mnie nie obciążyli kosztami mówiąc że należy tylko ustawić i rzeczywiście do wymiany brzeszczotu działała dobrze. Nie mam pojęcia gdzie jest pies pogrzebany że obojętnie jak to przestawię zawsze skręca w prawo. Proszę o rady starych wyjadaczy. Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Re: Przecinarka comarch
Jaki model? Pewnie najmniejszy na taśmę 16mm.
Klucz płaski do reki i regulacja łożysk dociskowych na mimośrodach aż do bólu. Z tydzień się uczyłem ją ustawiać,porażka to niesamowita i trzeba się namęczyć
Klucz płaski do reki i regulacja łożysk dociskowych na mimośrodach aż do bólu. Z tydzień się uczyłem ją ustawiać,porażka to niesamowita i trzeba się namęczyć
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Brakuje informacji co to za maszyna, szerokość taśmy, napięcie taśmy, prowadnice taśmy(rolki, ślizgacze, inne), jak daleko prowadnice od materiału (jak szeroko rozstawione)...?

pozdrawiam,
Roman
Roman
-
PRZECINARKA TAŚMOWA DO METALU AURORA G5013W 125 mm
Ty tego ustrojstwa powyżej
ktoś pisał że kątownik i regulować. Natomiast obojętnie jak ustawie taśmę nawet pod silnym kątem przeciwnym do uciekania na poglądowym zdjęciu ponacinanego profilu brzeszczot i tak skręci w prawo 
Ty tego ustrojstwa powyżej

- Załączniki
-
- IMG_9197-kopia.pdf
- (598.38 KiB) Pobrany 100 razy
-
- IMG_9196-kopia.pdf
- (406.08 KiB) Pobrany 101 razy
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
A kolega nie ma zbyt wysokiej prędkości opadania ramienia w stosunku do prędkości przesuwu taśmy? Może brzeszczot nie nadąża ciąć i dlatego ucieka?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Prędkość opadania bez względu jaka zawsze ucieka nawet jak spada 1min/mm.
I pytanie za 100pkt dlaczego zawsze w jedną str
bez względu na jego ustawienie
I pytanie za 100pkt dlaczego zawsze w jedną str

-
kupiłem badziewie do sporadycznych precyzyjnych robót u mnie w firmie i widzę teraz że powinni do tego dopłacać jak to sprzedają
jak mogą ludziom takie k..wo sprzedawać za to powinna być kara więzienia albo lepiej chłosty
raz na pół roku jest potrzebna i pięciu ludzi lata cały dzień żeby se z badziewiem poradzić - koszty pół wartości piły MASAKRA
Ręczna piłka do metalu to przy tym rarytas widzę
LUDZISKA NIE KUPUJCIE TEGO ZŁOMU COMARCHA!!!!

Ręczna piłka do metalu to przy tym rarytas widzę

LUDZISKA NIE KUPUJCIE TEGO ZŁOMU COMARCHA!!!!