Jestem tutaj nowy, więc przepraszam z góry za jakiekolwiek możliwe gafy z mojej strony. Oczywiście przed stworzeniem tematu przeczytałem regulamin i postaram się zrobić wszystko jak należy .
Otóż mam pewien problem, a w zasadzie to chcę uzyskać porady od kogoś bardziej doświadczonego, ażeby nie dostać kolejnej (jak to się zwykło u nas mawiać) "zwrotki", czyli rysunku do poprawy. Jednym z rysunków jest pokrywka, którą mieliśmy "wyciąć" z rysunku złożeniowego i zrobić jej przekrój, drugim zaś jest koło zębate- element (nie z kartki). Rysunki jako takie mam już gotowe, co widać w na dołączonych zdjęciach, jednak chciałbym, aby rysunek zawierał wszystko co konieczne, dlatego też zwracam się do Was z prośbą, aby nakierować/powiedzieć mi, co jeszcze mam w nim umieścić i gdzie. Na złożeniówce zaznaczyłem czerwonym kolorem, o którą dokładnie pokrywkę chodzi. Wymagany jest rysunek samej pokrywy, bez śrub itp. Niestety nie posiadam żadnego zdjęcia zębatki, sam jej rysunek, który zamieszczam, jest dobry (usłyszałem to od prowadzącego), brakuje jedynie szczegółów typu wymiary, tolerancje itp.
Oczywiście poniższe rysunki nie są ostateczne i obydwa elementy będę przerysowywał, jednak chcę żeby zrobić już to wszystko, tak jak należy, dlatego też założyłem ten temat.
Żeby było łatwiej, powiem że na rysunku wymagane jest: tolerancja kształtu i położenia, tolerancja wymiaru i chropowatości (+oczywiście tabelka z modułami itp. w przypadku zębatki).
Z góry dziękuje za pomoc i proszę o wyrozumiałość w przypadku jakiegokolwiek błędu z mojej strony.
Złożeniówka:

Rysunek pokrywki ze złożeniówki:

Zębatka:

Edit: Nie wymagam także dokładnych wymiarów, bo oczywiście wiem, że takowych nie znacie, chcę jedynie uzyskać wiadomość, gdzie takowego mi brakuje, a także gdzie powinienem wstawić jeszcze jakąś tolerancję i chropowatość.