Pracuje na wypalarce plazmowej ECKERT CNC ECS 859. Jednak w moim zakladzie nie ma nigdzie INSTRUKCJI OBSŁUGI STEROWNIKA i nie za bardzo wiem co jak robić. Owszem robiłem conieco przy tokarkach 3 osiowkach CNC ale intuicyjnie jedynie pracuję na tej wypalarce i sądzę że ma ona dużo wiecej możliwości niż że tak powiem się domyslilem i do nich dostałem. Z tąd moja prośba bo nigdzie znaleźć nie mogę o instrukcje obsługi sterownika.
e-mail [email protected]
z gory dziekuje za zainteresownie.
[ Dodano: 2011-05-25, 21:03 ]
Zapytam jeszcze o taka sprawę jedną z której nie mogłem wybrnąć dzisiaj.. Otoż wypalałem blache prostokąt z otworem na środku wszystko ogonlie mi wychodzi z regoły czasem nie chce załapać łuku ale to sporadycznie i ręcznie opuszczam glowiczkę jednak wypalalem blache z otworem i kiedy glowica zaczynala okcje to zaczeła się opuszczać i nawet ręcznie walcząc z nią nie byłem w stanie jej dłuższy czas utrzymać. kiedy zastopowałem program i chcialem przejsc krok dalej (w samym programie) na linii n600 sie zblokowała maszyna i ani cofnąć w powiedzmy symulacji ani puścic krok dalej. Nie wiem jak sobie z tą sytuacja ogólnie poradzić. Ot zagadka:D
p.s.
zastanawiam się czy wycinająć w blasze np juz wcześniej powielony dany alement, czy mogę odrazu dodać do programu żeby na tym samym arkuszu dodać inny element żeby zaplanować z góry caly arkusz z różnymi elementami a nie jedynie z jednym rodzajem.. Mam nadzieje ze nie zamieszalem troche. W skórcie np jeden arkusz 6xelement1 7xelement2 i 1element3.

[ Dodano: 2011-05-25, 21:07 ]

Zdjęcia maszyny jak by co