Postanowiłem zrobić sobie ławkę i stelaż pod sztangę. Dodam, że jestem laikiem w takich sprawach.
Mniej więcej tak ma to wyglądać:
stelaż

ławka ławka
Mam następujące problemy.
1. Całość profili mam zamiar oczyścić z zendry, dać na to podkład, i lakier. Myślicie, że potrzebne są takie zabiegi, jeśli sprzęt ma być używany w domu? Jakie produkty byłby opcjonalne cena/jakość?
2. Podparcie pleców i ud będzie przegubowo łączone z ramą ławki. Aby elementy o siebie nie tarły pomyślałem, żeby dać jakieś ślizgi wzdłużne z plastiku (poliamid). Widziałem takie, jak składałem kiedyś leżak. Jednak nie wiem gdzie by można takie nabyć , chodzi mi o jakiś powszechny sklep typu "maszyny rolnicze". Myślicie, że takie podkładki zapewnią to, że będzie można bez większych problemów manipulować kątem położenia uda i pleców?
3. Jaka będzie zestawienie cen spoin kładziony mig/magiem i elektrodą otuloną?
4. Która metoda będzie lepsza (dokładność, wytrzymałość)? Profile są 50x50x3 w większości + pręty. Dodam, że kolega który będzie miał to spawać ma papiery tylko na otuloną.
Na tą chwilę tyle z moich problemów. Prosiłbym o jakieś podpowiedzi, bo widziałem, że dużo poważniejsze rzeczy na tym forum były robione

Mare