Witam.
Szukam programu do pisania programów na laser Bystronic Bysprint 3015. Nie rozchodzi mi się o BySoft. Chodzi mi o taki który będzie zapisywał program w postaci pliku LCP bądź NCP. Za wszelkie pomocne odpowiedzi będę bardzo wdzięczny.
Pozdrawiam.
Program do pisania programów na laser
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Re: Program do pisania programów na laser
Witamy kolejnego laserowca!Damdan pisze:Witam.

Każdy jeden CAM z nestingiem i odpowiednim postprocesorem. Np. wymieniony już WRYKRYS, na jego korzyść przemawia fakt, że jest dostępny jak bardzo funkcjonalne demo z możliwością podglądu kodu. Ograniczenie polega na tym, że kodu nie można zapisać do pliku wynikowego. Innych programów jest sporo, przykładowo: SigmaNEST, Radan, CAGILA, a nawet Corel z odpowiednim skryptem.Damdan pisze: Szukam programu do pisania programów na laser Bystronic Bysprint 3015.
Tu chyba Kolega się pomylił, format plików akceptowany przez maszyny Bystronica to ncp i lcc.Damdan pisze: Nie rozchodzi mi się o BySoft. Chodzi mi o taki który będzie zapisywał program w postaci pliku LCP bądź NCP.
Pozdrawiam
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Kontakt:
kolego ganzi, dorzuć program Lantek !!! tylko koszty nie małe ...
znam firmy kture z Wykrysa przechodzą na Lanteka ,... ale to bardziej branża wentylacyjna
znam firmy kture z Wykrysa przechodzą na Lanteka ,... ale to bardziej branża wentylacyjna

Plotery plazmowe..
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic
--- ajan plazma
Programy CAD/CAM :
-Lantek Expert
-Plazma 2 Vers. 2.40
-Wrykrys
---CR Electronic
---Tormec (burny2.5)
---Stigal Dynamic