PROFILARKA
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
PROFILARKA
Witam szanownych kolegów. Od pewnego czasu zastanawia mnie jaki jest koszt wykonania maszyny do profili aluminiowych jak na zdjeciu grubość profila 0,6 mm. Jest to element profila moskitiery. prosze o pomoc lub jakies pomysly jakby maszyne wykonac.
- Załączniki
-
- mosk.jpg (3.8 KiB) Przejrzano 3704 razy
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Pod warunkiem , że posiada własny wzór , gdyż większość istniejących już na rynku są zastrzeżone.piotrpiaskowy pisze:... Jeśli chodzi Ci o konkretne przekroje w mniejszej ilości, to zrób (zamów) formę (czy jak to się nazywa) do ekstrudera i zleć to firmie, która ma maszynę i doświadczenie.
p.s.
Kiedyś miałem fajny pomysł na banery reklamowe , który poległ z w/w powodu.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
Re: PROFILARKA
Polecam zapytać w dziale produkcji lub technologa: GK Kęty w Kętach.nowy111 pisze: jaki jest koszt wykonania maszyny do profili aluminiowych jak na zdjeciu grubość profila 0,6 mm. Jest to element profila...
http://www.grupakety.com/pl/20,grupa-ke ... niowe.html
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Jeśli możesz to podaj mi szczegółowe wymiary. Przekrój poprzeczny, chociażby szkic.
Materiał czyste aluminium, nie żaden stop? Można spróbować zrobić model takiego profilowania.
Podaj mi na e-mail. Odpowiem. Podam szczegóły i w czym rzecz.
Blacha aluminiowa 0,6 mm wygina się w palcach. Jest bardzo plastyczna. Może aż za bardzo.
Materiał czyste aluminium, nie żaden stop? Można spróbować zrobić model takiego profilowania.
Podaj mi na e-mail. Odpowiem. Podam szczegóły i w czym rzecz.
Blacha aluminiowa 0,6 mm wygina się w palcach. Jest bardzo plastyczna. Może aż za bardzo.
Walcownik
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 3
christ333 moj e-mail [email protected] aluminium jest czyste
http://www.amkafolie.pl/a3-01-profil-al ... kat-1.html
tu jest zdjecie przekroju
http://www.amkafolie.pl/a3-01-profil-al ... kat-1.html
tu jest zdjecie przekroju
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
To dziwne, że nie doszedł do mnie e-mail, bo zrobiłem przed chwila próbę i wszystko działa poprawnie.
Z kolei ja wszystko opisałem wchodząc tutaj przez linka jaki otrzymałem. I gdzieś przepadło, nie wiem gdzie.
To dość skomplikowany kształtownik zamknięty. Można go wykonać w linii do wzdłużnego profilowania. Najpierw należy wykonać jego profil taki jak w rozwinięciu a później złożyć wzdłuż krawędzi prawej i zaciskając rolkami zamknąć na krawędzi lewej.
Linia do takiego profilowania zawiera około 10 klatek z rolkami poziomymi/pionowymi, rozwijarką taśmy ciętej z kręgu i urządzeniem do cięcia w biegu gotowych kształtowników, oraz układem odbierającym gotowe kształtowniki na stół z układaniem ich do wysyłki.
Podobne układy stosowane są do profilowania kształtowników do okien PV.
Zwykle tego typu linie używa się do produkcji różnych przekrojów kształtowników wymieniając tylko oprzyrządowanie i produkuje się całą rodzinę kształtowników aby wykorzystać maksymalnie dość drogie urządzenia.
Dostępne są second hand. Można przerobić, dopasować do swoich potrzeb.
[ Dodano: 2015-02-15, 17:05 ]
nowy111
posyłam Ci rysunek z neta, który dość ładnie pokazuje w czym rzecz. To na potwierdzenie tego co napisałem wcześniej.
Z kolei ja wszystko opisałem wchodząc tutaj przez linka jaki otrzymałem. I gdzieś przepadło, nie wiem gdzie.
To dość skomplikowany kształtownik zamknięty. Można go wykonać w linii do wzdłużnego profilowania. Najpierw należy wykonać jego profil taki jak w rozwinięciu a później złożyć wzdłuż krawędzi prawej i zaciskając rolkami zamknąć na krawędzi lewej.
Linia do takiego profilowania zawiera około 10 klatek z rolkami poziomymi/pionowymi, rozwijarką taśmy ciętej z kręgu i urządzeniem do cięcia w biegu gotowych kształtowników, oraz układem odbierającym gotowe kształtowniki na stół z układaniem ich do wysyłki.
Podobne układy stosowane są do profilowania kształtowników do okien PV.
Zwykle tego typu linie używa się do produkcji różnych przekrojów kształtowników wymieniając tylko oprzyrządowanie i produkuje się całą rodzinę kształtowników aby wykorzystać maksymalnie dość drogie urządzenia.
Dostępne są second hand. Można przerobić, dopasować do swoich potrzeb.
[ Dodano: 2015-02-15, 17:05 ]
nowy111
posyłam Ci rysunek z neta, który dość ładnie pokazuje w czym rzecz. To na potwierdzenie tego co napisałem wcześniej.
Walcownik