dziękuję za wszelkie opinie/porady

Pozdrawiam
Dokładnie tak będzie. Przecież z tego co opisujesz wynika, że otwór jest rozbity delikatnie tylko na wejściu i zmiana na jakiś tam rozwiertak z chłodzeniem za wiele nie zmieni. Można się bawić w zmianę parametrów posuwu na początku otworu - pierwsze 2mm a potem inny, ale przy takim wymiarze i rzędzie odchyłki wpływ innych rzeczy jest większy i wynik będzie losowy.Pneumokok pisze:Sprawdziany tłoczkowe mamya jestem w stanie się założyć, że jak zastosuję rozwiertak 2,99 to otwór będzie za mały i wałek ø3,00 nie wejdzie
No właśnie wydaje mi się, że nawet na wejściu nie jest rozbity, bo jak ja raz specjalne wcisnąłem sprawdzian nieprzechodni, to jak go wyjąłem to na powierzchni otworu widać było zdarty materiał. Jak to zostało tutaj napisane 'dwoma palcami' się tłoczka nieprzechodniego nie włożyCFA pisze: Przecież z tego co opisujesz wynika, że otwór jest rozbity delikatnie tylko na wejściu i zmiana na jakiś tam rozwiertak z chłodzeniem za wiele nie zmieni
Obawiam się, że to raczej niemożliwe. Sami nie mamy szlifierki do wałków, a żeby zlecić na zewnątrz to nie ma czasu. Robota ma być oddana do końca stycznia, a zanim u mnie szef podejmie decyzje co do ewentualnego zlecenia komuś czegoś na zewnątrz to będzie już lutyCFA pisze: Aha - wyszlifujcie sobie jak sugerował rafalxfiles -zestaw wałeczków obok fi3 co 2-3 mikrony, to będziecie wiedzieć co się dzieje