Praca inżynierska - Przekładnia gitarowa
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Praca inżynierska - Przekładnia gitarowa
Witam potrzebuję pomocy ponieważ będę zaczynał pisać swoją pracę inżynierska na temat 'Model przekładni gitarowej ' Mam wykonać obliczenia i model takiej przekładni aby prowadzący później mógł innym studentom pokazać zasadę działania na zajęciach. Proszę o pomoc od czego zacząć?
Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Nie chcę być niemiły... ale będę. Kolego, praca inżynierska to nie prezentacja w gimnazjum. Tutaj trzeba wykazać trochę zmysłu... inżynierskiego. Inżynier musi umieć korzystać z biblioteki i musi umieć rozwiązywać problemy techniczne. Inaczej nie będzie inżynierem, tylko zwykłym technikiem, który roby "od tąd dotąd" tak, jak mu... inżynier każe.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Wiem że odkop ;P ale nie mogłem się powstrzymać ....
A żeby było zadość za poniewieranie Techników - można śmiało stwierdzić, że kto by inżynierom ich pomysły realizował gdyby techników zabrakło, przecież gdzie dwóch inżynierów tam trzy opinie... itd...
Poza tym trafna odpowiedź
Bez obrazy - pozdrawiam
Ekhm, kolego... nie negując przesłania z Twojej wypowiedzi (że to nie wypracowanie w gimnazjum), to chciałbym stanąć w obronie osób z tytułem Technika. Sam jestem technikiem (elektronika ze specjalnością automatyka-robotyka) i niejednego inżyniera nie tylko w tych tematach zjadam na śniadanie... więc odpierwiastkuj się od ludzi z szeroką wiedzą i dobrym technicznym wykształceniem... (przy jednoczesnej jednak zgodzie, że kolega trochę przegiął z tym pytaniem do pracy inżynierskiej)...ursus_arctos pisze:Nie chcę być niemiły... ale będę. Kolego, praca inżynierska to nie prezentacja w gimnazjum. Tutaj trzeba wykazać trochę zmysłu... inżynierskiego. Inżynier musi umieć korzystać z biblioteki i musi umieć rozwiązywać problemy techniczne. Inaczej nie będzie inżynierem, tylko zwykłym technikiem, który roby "od tąd dotąd" tak, jak mu... inżynier każe.
A żeby było zadość za poniewieranie Techników - można śmiało stwierdzić, że kto by inżynierom ich pomysły realizował gdyby techników zabrakło, przecież gdzie dwóch inżynierów tam trzy opinie... itd...
Poza tym trafna odpowiedź

Bez obrazy - pozdrawiam
Przemek
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Obecnie wertowanie tematu gitary do tokarki może wydawać się nieciekawe w sytuacji gdy mamy pod ręką wszystko do budowy tokarki numerycznej. Śledząc podobne tematy w internecie znalazłem kilka tematów, na podobnym forum, w których podjęto się zadania przebudowania gitary do postaci elektronicznej. I to jest dopiero współczesna gitara. Temat raczej niespotykany, nie trafiony w czasie, ale do celów poznawczych się nadaje. Załączam linki, których wadą jest, że docelowe strony są w języku rosyjskim. Może mimo wszystko ktoś coś na tym skorzysta:
Gitara 1:http://www.chipmaker.ru/topic/97174/
Gitara 2
Gitara 3
Gitara 1:http://www.chipmaker.ru/topic/97174/
Gitara 2
Gitara 3
Pomnik Ikara - Ku pamięci dawnego lotniska w Fordonie.