bardziej potrzebna jest instrukcja obsługi niż analiza jak on w środku tym prądem robi.strikexp pisze:To nie chciałem się kłócić jak zachowa się przy nominalnym napięciu, tzn czy będzie na tyle inteligentny aby zachować sinusoidę
Silnik dwubiegowy do wiertarki , przewijanie
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Re: Silnik dwubiegowy do wiertarki , przewijanie
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
Przezwojenie wyceniono mi przez telefon na 600 netto.
Falownik ZUKED 3KW : https://pl.aliexpress.com/item/10050058 ... pt=glo2pol
Mam tez już silnik 2.2kw 920obr/min ale muszę go nieco przerobić mechanicznie bo się nie mieści miał tez hamulec ale już się go pozbyłem.

Falownik ZUKED 3KW : https://pl.aliexpress.com/item/10050058 ... pt=glo2pol
Mam tez już silnik 2.2kw 920obr/min ale muszę go nieco przerobić mechanicznie bo się nie mieści miał tez hamulec ale już się go pozbyłem.

-
- Posty w temacie: 8
Falownik wygląda spoko.
Tylko pamiętaj że jak podepniesz tak duży silnik to na standardowych parametrach będziesz miał znacznie większy moment. Więc może Ci wyrwać znacznie większy niż dotychczas element hehe.
Jeśli w falowniku jest taka opcja to warto sobie ustawić na początek 50% momentu. W ten sposób on obniży napięcie i silnik będzie działał podobnie jak poprzedni. A jak Ci mało, to możesz ustawić i więcej.
Przy okazji silnik używka ale ABB to lider światowy w automatyce przemysłowej
Tylko pamiętaj że jak podepniesz tak duży silnik to na standardowych parametrach będziesz miał znacznie większy moment. Więc może Ci wyrwać znacznie większy niż dotychczas element hehe.
Jeśli w falowniku jest taka opcja to warto sobie ustawić na początek 50% momentu. W ten sposób on obniży napięcie i silnik będzie działał podobnie jak poprzedni. A jak Ci mało, to możesz ustawić i więcej.
Przy okazji silnik używka ale ABB to lider światowy w automatyce przemysłowej

-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 7
Dziś zamontowałem i uruchomiłem "na krótko" silnik. Teraz czekam na falownik. Falownik montować w tej wnęce z elektryka (cala zostanie usunięta) czy na zewnątrz , pytam w kontekście chłodzenia.

-
- Posty w temacie: 8
Raczej na zewnątrz. Ja np zamontowałem na ścianie za wiertarką. Kable sobie przeciągniesz a na maszynie będziesz miał więcej miejsca.