Przekopałem pomoc inventora, wikihelp'a autodesku i albo dalej coś do mnie nie dociera, albo program ma jakieś swoje "widzimisie"

Mój problem leży w tym, że chcę stworzyć w Inventorze ( 11 Profesional ) - płaszczyznę konstrukcyjną, która będzie styczna do krawędzi bocznej ( tworzącej ) stożka, lub stożka ściętego.
Mogę utworzyć płaszczyzny konstrukcyjne z początkowych, przesuwać je, mogę utworzyć je na podstawie, ale nie wiem w jaki sposób je pochylić - albo o zadany kąt albo tak, aby była styczna z powierzchnią boczną figury.
Po kliknięciu na przycisk " płaszczyzna konstrukcyjna ", a następnie na powierzchnię boczną takiego ściętego stożka ( na przykład ) zmienia ona kolor, jednak nie pojawia się żadne okno dialogowe.
Jeśli utworzę płaszczyznę konstrukcyjną przechodzącą przez oś przedmiotu - mogę wybrać kąt o jaki ta ma być obrócona - ale tylko względem tej osi.
Pytanie: jak utworzyć płaszczyznę konstrukcyjną, której ustawię dowolny kąt pochylenia względem płaszczyzn początkowych lub taką, która będzie styczna do powierzchni bocznej takiego stożka ?
Działam na pliku części.

Oglądam teraz filmik jak robią to o co mi chodzi w solidworksie, więc może zadam pytanie inaczej

Mam nadzieję, że nie bardzo zagmatwałem....