frezarka konstrukcja mieszana
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 18
nie widziałem to mój własny pomysł a czy zda egzamin myślę że tak wszystkie elementy są już wycięte i główna część ramy sklejona i spawdzona nie ugina się nawet pod naciskiem 80 kg więc myślę że wszystko będzie ok. Brama ma konstrukcje pomyślaną pod każdym względem jest skomplikowana i trudna w montażu ale jej sztywność jest ogromna.
Nie słuchajcie mnie jestem nawalony i bredzę.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
gościu, nie bądź głupkiem dobra ?
ten ploter z fotki to byla moja pierwsza maszynka zbudowana prawie 6 lat temu, gdzie na rynku nie było jeszcze ploterów na masową skalę i byly trudności z dostaniem częsci, była to pierwsza konstrukcja tego formatu na tym forum.
poza tym jest projekt tego plotera i wyobraź sobie ze do dnia dzisiejszego się sprzedaje, a sprzedało sie już ponad 600 szt nie tylko na nasz ukochany kraj.
inzynier za dyche robił juz maszyny do dużych zakładów koleś, na lizingi, na dotacje itd i po kilkudziesięciu maszynach to ja powinienem smiać się z Ciebie, ale jestem na tyle grzeczny ze nie robie z siebie drugiego fachmena z elaboratami.
maszyne z kartonu ? a w czym problem? ze słomy mozna zrobić maszynę, tylko Ty ignorancie nie wiedziałbys jak się do tego zabrać (zmielona słoma sprasowana z dodatkiem zywicy epoksydowej ...)
poza tym nie obrażaj mojego nazwiska bo Bartosz Sołtys pisze się z dużej litery, jak zbudujesz to swoje coś i będzie to frezowac styropian to pogadamy.
a Twoje wypociny są pożal się Boże
tak cięzko pokazać jakie to strasznie trudne na fotkach ?
mój warsztat to w zasadzie 2 maszyny i jakies bzykawki, wiertarki, szlifierki itd, poza tym jezdze po kraju i odpalam ludziom maszynki i tłumacze jak to robić lepiej szybciej itd, także zastanów się zanim zaczniesz obrażać kogoś kogo nie znasz
ten ploter z fotki to byla moja pierwsza maszynka zbudowana prawie 6 lat temu, gdzie na rynku nie było jeszcze ploterów na masową skalę i byly trudności z dostaniem częsci, była to pierwsza konstrukcja tego formatu na tym forum.
poza tym jest projekt tego plotera i wyobraź sobie ze do dnia dzisiejszego się sprzedaje, a sprzedało sie już ponad 600 szt nie tylko na nasz ukochany kraj.
inzynier za dyche robił juz maszyny do dużych zakładów koleś, na lizingi, na dotacje itd i po kilkudziesięciu maszynach to ja powinienem smiać się z Ciebie, ale jestem na tyle grzeczny ze nie robie z siebie drugiego fachmena z elaboratami.
maszyne z kartonu ? a w czym problem? ze słomy mozna zrobić maszynę, tylko Ty ignorancie nie wiedziałbys jak się do tego zabrać (zmielona słoma sprasowana z dodatkiem zywicy epoksydowej ...)
poza tym nie obrażaj mojego nazwiska bo Bartosz Sołtys pisze się z dużej litery, jak zbudujesz to swoje coś i będzie to frezowac styropian to pogadamy.
a Twoje wypociny są pożal się Boże
tak cięzko pokazać jakie to strasznie trudne na fotkach ?
mój warsztat to w zasadzie 2 maszyny i jakies bzykawki, wiertarki, szlifierki itd, poza tym jezdze po kraju i odpalam ludziom maszynki i tłumacze jak to robić lepiej szybciej itd, także zastanów się zanim zaczniesz obrażać kogoś kogo nie znasz
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
ericccmad, Nie chcę nikogo bronić, ale weź pomyśl zanim coś napiszesz. Pokaż co zrobiłeś takiego. Pochwal się osiągnięciami. Gadać to każdy może.
Akurat ten ploter jest bardzo dobry, widziałem działający i sprawuje się b. dobrze. Widziałeś kolego ten ploter na żywo? Wątpię...
Pewnie zaraz odezwie się "armia" i znów będzie burza... "Lubię tą ciszę przed burzą".
Troszkę szacunku dla pracy innych. Jeśli kolega nie toleruje krytyki to po jakiego pisze na forum i wystawia swoje prace?
Mógłbyś tutaj nie obrażać nikogo? Troszkę kultury nie zaszkodzi. Zachowujesz się arogancko. No sorry, ale jak zacząłem czytać to forum to było znacznie lepiej. Kultura i szacunek wobec innych. A tutaj, kurcze ktoś przychodzi i przedstawia się jako boss. Nikt nie jest idealny, ale no bez jaj.inteligentny inaczej
Akurat ten ploter jest bardzo dobry, widziałem działający i sprawuje się b. dobrze. Widziałeś kolego ten ploter na żywo? Wątpię...
Pewnie zaraz odezwie się "armia" i znów będzie burza... "Lubię tą ciszę przed burzą".
Troszkę szacunku dla pracy innych. Jeśli kolega nie toleruje krytyki to po jakiego pisze na forum i wystawia swoje prace?
Nie mam warsztatu. Może inaczej mam, ale nie wyposażony. Jedynie mam wiertarkę, szlifierkę, klucze... Nie mam tokarki, frezarki itd. Nawet spawarki nie mam. I co? Jakie to wyzwanie... No chyba że rozmowa/negocjacje z innymi nazywasz wyzwaniem. Każdy ma swoją perspektywę patrzenia na świat i należy to zaakceptować.Słuchaj p.... mając warsztat, stali do oporu to budowa bramy nie stanowi wyzwania.
Pozdrawiam Paweł Z.
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
-
- Posty w temacie: 4
ericccmad w przeciwieństwie do ciebie bartuss1 bardzo dużo wnosi do tego forum tak samo jak gmaro i kilku innych którzy naprawdę coś maja do pokazania ty jak narazie to chwalisz się rysunkami, zrób coś dopiero potem krytykujps. jak piszesz to pisz coś sensownego Nie zaśmiecaj forum
PS gdy się pierwszy raz tutaj zarejestrowałem aż głupio było jaka tu kultura panuje, mam nadzieje że nie stanie się to samo co się dzieje na elektrodzie
-
- Kontakt:
Dokładnie, są osoby które wnoszą wiele do forum, są to osoby które wiedzą co mówią i coś już dokonały... w rzeczywistości a nie wirtualnie (rysunki itp). Wiele użytkowników udziela się, przekazując swoją wiedzę. Wiem, ponieważ mi też nie raz pomogli.
Pozdrawiam Paweł Z.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
I nie wiedzieć czemu znowu koło kolegi Bartka rozpędzają się nic nie wnoszące posty do całości. Być może na tych konstrukcjach łatwo czasem pokazać błędy ale od czegoś zaczynamy, pokazujemy na forum przełamując barierę przez co konstrukcję te i następne stają się coraz lepsze. A tak to koło adoracji zaraz się odezwie
kolejna burza , ostrzeżenia a chyba nie o to chodzi na tego rodzaju forum amatorskich, pół i profesjonalnych konstrukcji 
Więc trochę szacunku .

Więc trochę szacunku .
Czlowiek z ideą jest uważany za wariata - aż do czasu gdy jego idea zwycieży. (Potem uznaje się go za bohatera i za pioniera danej dyscypliny.)
Pomogłem...
to nacisnij POMÓGŁ :]
Pomogłem...

-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
i życzliwości...gmaro pisze:Więc trochę szacunku .
tylko wtedy można budować... wiedzę i/lub maszyny
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 18
Moi drodzy koledzy nikogo tu nie chciałem obrażać, ale taki tekst jak wyżej nie ma nic wspólnego z profesionalizmem koleżeństwem ani dobrym wychowaniem więc ten tekst i wasze pełne solidarności wsparcie dla kolegi kulturalnie oleje. Cieszcie się że jesteście tacy mądrzy. Sami sobie cenzurkę wystawiacie.bartuss1 pisze:skomplikowana i trudna ? a co w bramie skomplikowanego i trudnego ?
fotki, bo inaczej mozna se tu gadac jakie to strasznie trudne było
A tu z innej beczki panowie, jesli wasze działania są wyłącznie dziełem impulsu a nie zastanowienia i przemyślenia to współczuje waszemu otoczeniu . Ja jeśli mam zamiar coś zbudować to najpierw myślę jak czym i za ile i to dosyc intesywnie bo odwalić ploter 1000kg/Fe pole pracy 1000/500/400 to tylko żenada i gorsze od chinczyków których tu tak wyśmiewacie
Ps.
Co do wykształcenia pana Sołtysa to myślę że gdyby to był taki spec jak tu wszystkim dumnie wygłasza to nie zawracał by se głowy budując chałuturki bo nie miał by czasu pracując w biurze projektowym np. simensa
Ale interesuje mnie to tyle co on sam i zeszłoroczny śnieg.
wszystkich pozdrawiam nie długo zaczne te obrazki wcielać w życie choć nie jestem inżynierem StroDesing
[ Dodano: 2010-05-30, 17:14 ]
I nie wiedzieć czemu znowu koło kolegi Bartka rozpędzają się nic nie wnoszące posty do całości. Być może na tych konstrukcjach łatwo czasem pokazać błędy ale od czegoś zaczynamy, pokazujemy na forum przełamując barierę przez co konstrukcję te i następne stają się coraz lepsze. A tak to koło adoracji zaraz się odezwie

Więc trochę szacunku .
Dziękuje panommarkcomp77 pisze:i życzliwości...gmaro pisze:Więc trochę szacunku .
tylko wtedy można budować... wiedzę i/lub maszyny
Zaczyna sie robić wesoło może to i dobrze trochę rozrywki w niedzielę się przyda
Pozdrawiam
Nie słuchajcie mnie jestem nawalony i bredzę.