Witam,
podczas poszukiwań odpowiedniej dla nas maszyny zwrócono mi uwagę na tego producenta:
http://en.bhdt.at/produkte/hochdruckpum ... lschneiden
Naoglądałem się trochę i naczytałem na temat tych bardziej znanych u nas producentów jak KMT, Streamline czy Jet Edge, ale nie spotkałem się z pompami BHDT w żadnej z europejskich ofert na maszynę z pompą wzmacniaczową, co jest ciekawe bo to europejski producent.
Może ktoś zetknął się z tymi produktami i może coś na ich temat powiedzieć?
( już znalazłem jeden wątek na forum na temat maszyn STM z tymi pompami, ale nic konkretnego jak zwykle nikt tam nie napisał )
Pozdrawiam
ibizpl
Pompy wzmacniaczowe BHDT?
-
- Posty w temacie: 2
Ta firma pompy do waterjetów produkuje trochę przy okazji produkcji dla przemysłu chemicznego i nie jest to ich główny produkt.
Niewiele ich zrobili więc i ich nie widać. Poza tym są bardzo przekombinowane, części nietypowe więc tylko się da je kupić u nich.
We wzmacniaczu części jest ponad 2 razy tyle co w Accustream.
Niewiele ich zrobili więc i ich nie widać. Poza tym są bardzo przekombinowane, części nietypowe więc tylko się da je kupić u nich.
We wzmacniaczu części jest ponad 2 razy tyle co w Accustream.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Akurat doświadczenie firmy w takich branżach jak przemysł petrochemiczny czy energetyka to raczej na plus i nie ma znaczenia że to nie jest ich główny produkt. Co do części to kluczowe będą ceny i częstotliwość ich wymian - dostępność skoro producent europejski nie powinna być problemem.
Pytałem bo być może ktoś zetknął się z tymi pompami i może powiedzieć coś konkretnego nt awaryjności czy kosztów części zamiennych. Słyszałem bardzo pochwalną opinię na ich temat i próbuję to zweryfikować.
Pytałem bo być może ktoś zetknął się z tymi pompami i może powiedzieć coś konkretnego nt awaryjności czy kosztów części zamiennych. Słyszałem bardzo pochwalną opinię na ich temat i próbuję to zweryfikować.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
z częściami nie ma problemu, np: http://www.htsolutions.pl/index.php?opt ... =215&lang=
i kilku innych.
Ogólnie pompy bezawaryjne, wiadomo części eksploatacyjne (ale to chyba standard
)
W uk chwalone, jakiś szczegółów mogę się dowiedzieć ale tylko z firm uk. Nowego jeta planujemy zakupić w maju, czerwcu czyli temat dla mnie powraca co 2 lata (tak jak zakładaliśmy, gdzie ta recesja?
)
i kilku innych.
Ogólnie pompy bezawaryjne, wiadomo części eksploatacyjne (ale to chyba standard

W uk chwalone, jakiś szczegółów mogę się dowiedzieć ale tylko z firm uk. Nowego jeta planujemy zakupić w maju, czerwcu czyli temat dla mnie powraca co 2 lata (tak jak zakładaliśmy, gdzie ta recesja?

-
Na tej stronie wypisali chyba wszystkie marki jakie do głowy im przyszły.
Poza tym poniżej napisali, że mieli na myśli raczej części do głowic niż do pomp
Jaka recesja???
To nie recesja tylko klęska, tyle że urodzaju.
Tyle maszyn w kolejce jeszcze nie było.
No chyba że to tylko my tyle sprzedajemy, a innym stoi... to znaczy leży.
Poza tym poniżej napisali, że mieli na myśli raczej części do głowic niż do pomp

Jaka recesja???
To nie recesja tylko klęska, tyle że urodzaju.

Tyle maszyn w kolejce jeszcze nie było.
No chyba że to tylko my tyle sprzedajemy, a innym stoi... to znaczy leży.
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 1
Co do pomp BHDT miałem okazję pracować na "pseudo" maszynie firmy STM (5 osi). Pompa jest rewelacyjna. Co prawda pracowałem na niej tylko 1,5 roku, a pompa była nowa. Oprócz wymiany uszczelnień i filtrów nic w ciągu tego okresu czasu nie musieliśmy robić. Zaś co do samej maszyny, to kompletna porażka, a serwis "nie istnieje". Maszynę można kupić w Firmie ABH Trześniewski z Warszawy: www.abh.com.pl , a producentem jest austriacka firma STM: www.stm.at
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to zapraszam na priv, bo nie mam zamiaru więcej oczerniać konkurencji pana Kimli.
Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, to zapraszam na priv, bo nie mam zamiaru więcej oczerniać konkurencji pana Kimli.