Pompa próżniowa.. wakum.. przyssawki do frezowi frontów MDF?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
Pompa próżniowa.. wakum.. przyssawki do frezowi frontów MDF?
Pompa próżniowa … wakum… przyssawki do frezowi frontów MDF?
Witam czy ktoś coś takiego robił?
Chce zrobić coś takiego z plksy dwie warstwy o 1cm myślę skleić do siebie mocowane do blatu śrubami wężyki od dołu na szybko złączach no i do pompy wakum…
Uszczelki z gumy chropowatej R4 myślę będą świetne…
Sam kształt takich łapek wymyśliłem na literek L chodzi o to by też witryny można było łatwo zrobić bez uszkodzenia samych łapek próżniowych.
Czy ktoś coś takiego robił?
Jakieś sugestie może inny kształt ?
Jakie przekroje wężyków? czasowo myślę nad rurkami pneumatycznymi o R6 czyli przelocie R4…
Witam czy ktoś coś takiego robił?
Chce zrobić coś takiego z plksy dwie warstwy o 1cm myślę skleić do siebie mocowane do blatu śrubami wężyki od dołu na szybko złączach no i do pompy wakum…
Uszczelki z gumy chropowatej R4 myślę będą świetne…
Sam kształt takich łapek wymyśliłem na literek L chodzi o to by też witryny można było łatwo zrobić bez uszkodzenia samych łapek próżniowych.
Czy ktoś coś takiego robił?
Jakieś sugestie może inny kształt ?
Jakie przekroje wężyków? czasowo myślę nad rurkami pneumatycznymi o R6 czyli przelocie R4…
Tagi:
-
- Kontakt:
zrobilem cos akiego
- plexi moze byc ale czy ktos wie gdzie mozna jakis tanszy platik dostac i nie koniecznie przeźroczysty....
- uzczelki mialem z starych sprzetów sa strasznie miekkie i fajnie sie uginaja kupilem na allegro inne ale sa juz zbyt twarde ... nie wiecie gdzie cos takiego mozna dostac?
pomysl dobry ale materialy sprawiaja mi problem...

- plexi moze byc ale czy ktos wie gdzie mozna jakis tanszy platik dostac i nie koniecznie przeźroczysty....
- uzczelki mialem z starych sprzetów sa strasznie miekkie i fajnie sie uginaja kupilem na allegro inne ale sa juz zbyt twarde ... nie wiecie gdzie cos takiego mozna dostac?
pomysl dobry ale materialy sprawiaja mi problem...

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
witam. Jeśli możesz wykonać taką formę ale głębszą o kilka mm to możesz sam wykonać giętkie uszczelki z silikonu, wtedy masz super elastyczność, ogólnie sam osobiście zastosował bym układ wielokrotny kilku mniejszych przyssawek istnieje bowiem szansa że układ "nie złapie. Mam kilka generatorów podciśnienia z układami pomiarowymi które dają sygnał do automatyki o powodzeniu lub "awarii" procesu, na przyssawkach z gumy i silikonu.
-
- Kontakt:
zalerzy mi na tym by sama przyssawka nie yla wieksza niz 120x60mm bo podczas frezowania frontów frez muglby wejsc w przyssawke...
co do silikonu to mi sie wydaje malo wytrzymaly pozatym niewiem jak wycisnac by wszedzie wystawala ta sama ilosc wtedy lepiej lapie.
[ Dodano: 2009-11-02, 17:17 ]
coś takiego chce zrobić
co myśicie?

co do silikonu to mi sie wydaje malo wytrzymaly pozatym niewiem jak wycisnac by wszedzie wystawala ta sama ilosc wtedy lepiej lapie.
[ Dodano: 2009-11-02, 17:17 ]
coś takiego chce zrobić
co myśicie?

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
pompka próżniowa... prawie jak pompa...
szukałem informacji o trochę innym urządzeniu, co zowie się pompka próżniowa
nawet nie wiedzialem, ze ma swoj odpowiednik motoryzacyjny... niemniej, wspolny mianownik jest - zarowno w idei jak i w tej samej plci uzytkujacej:)
nawet nie wiedzialem, ze ma swoj odpowiednik motoryzacyjny... niemniej, wspolny mianownik jest - zarowno w idei jak i w tej samej plci uzytkujacej:)
-
- Kontakt:
na pewno nie taką jak napisał podrozujacy 
mam dwie opcje taka o wydajności 25 litrów na minute taką bez silnika którą podłącza się do kompresora.
kupiłem niewiele mocniejszą 57l na minute elektryczna na allegro za 400zł i spisuje się całkiem oki.
[ Dodano: 2012-01-18, 23:22 ]
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ostatnie rozwiązanie można zobaczyć:

mam dwie opcje taka o wydajności 25 litrów na minute taką bez silnika którą podłącza się do kompresora.
kupiłem niewiele mocniejszą 57l na minute elektryczna na allegro za 400zł i spisuje się całkiem oki.
[ Dodano: 2012-01-18, 23:22 ]
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ostatnie rozwiązanie można zobaczyć: