Polerowanie plexi
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Polerowanie plexi
Witam!
Koledzy, mamy w firmie diamentową szybkoobrotową polerkę do plexi.
Wirnik posiada 3 noże diamentowe które nie są dobrze ustawione, a dokumentacja jest po chińsku.
Język znam niestety na 3-, nie rozumiem.
Chodzi o ustawienie noży z numerami 1,2,3 - ile muszą zbierać kolejno wióra aby krawędź polerowana była jak trzeba?
Na razie wychodzi matowe i poszarpane.
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam - Paweł
Koledzy, mamy w firmie diamentową szybkoobrotową polerkę do plexi.
Wirnik posiada 3 noże diamentowe które nie są dobrze ustawione, a dokumentacja jest po chińsku.
Język znam niestety na 3-, nie rozumiem.
Chodzi o ustawienie noży z numerami 1,2,3 - ile muszą zbierać kolejno wióra aby krawędź polerowana była jak trzeba?
Na razie wychodzi matowe i poszarpane.
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam - Paweł
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Witam
Kolego nawet nie wiem jak wygląda takie urządzenie i nie wiem na czym polega polerowanie nożami. Ale wiem na czym polega polerowanie-doprowadzanie powierzchni do idelanej gładzi i przejrzystości pleksy. Wiem, że podczas frezowania pleksy przejście narzędzia ustawia się co 0,4 milimetra. Wtedy powierzchnia pleksy jest nie poszarpana a krawędzie są równe i można przystąpić do obróbki materiału np poprzez polerowanie. Ale wiem również, że nie które rodzaje pleksy aby wypolerować trzeba poświęcić sporo czasu i wysiłku. Dlatego ktoś kiedyś wpadł na pomysł potraktowania obrobionej pleksy palnikiem i dopiero polerować.
robert
Kolego nawet nie wiem jak wygląda takie urządzenie i nie wiem na czym polega polerowanie nożami. Ale wiem na czym polega polerowanie-doprowadzanie powierzchni do idelanej gładzi i przejrzystości pleksy. Wiem, że podczas frezowania pleksy przejście narzędzia ustawia się co 0,4 milimetra. Wtedy powierzchnia pleksy jest nie poszarpana a krawędzie są równe i można przystąpić do obróbki materiału np poprzez polerowanie. Ale wiem również, że nie które rodzaje pleksy aby wypolerować trzeba poświęcić sporo czasu i wysiłku. Dlatego ktoś kiedyś wpadł na pomysł potraktowania obrobionej pleksy palnikiem i dopiero polerować.
robert
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Kolego.kubus838 pisze:Witam
robert
Jakbym miał frezować co 0.4mm to bym zbaraniał.
Pracujemy na Kimli, i robimy tak:
Widzę że trudno nam się będzie dogadać

A koledze JArbia dziękuje, pomogło. Ustawie wykanczaka na głębokość 0.5mm, a kolejne o 5 setek wyżej i powinno grać.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki