Polerowane aluminium - lakier
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Polerowane aluminium - lakier
Koledzy
Czy macie jakieś sprawdzone lakiery na polerowane aluminium? Ja wiem - szkła się lakier trzymać nie będzie, niemniej klient pyta czy wykonane i wypolerowane detale mogę mu pokryć jakimś lakierem. Ostrzegałem go ale się upiera i skoro mam to zrobić to chcę mu to wykonać prima sort jak tylko się da najlepiej.
Możecie coś polecić?
Pozdrawiam
Czy macie jakieś sprawdzone lakiery na polerowane aluminium? Ja wiem - szkła się lakier trzymać nie będzie, niemniej klient pyta czy wykonane i wypolerowane detale mogę mu pokryć jakimś lakierem. Ostrzegałem go ale się upiera i skoro mam to zrobić to chcę mu to wykonać prima sort jak tylko się da najlepiej.
Możecie coś polecić?
Pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Polerowane aluminium - lakier
Jeśli dobrze zrozumiałem, on chce zabezpieczyć np. polerowany rant felgi? To klar, jaki dajesz przy lakierze metalik rozwiąże sprawę. Cieniuteńka warstwa!
Gdyby chciał zmienić kolor, to też lakiery samochodowe, no i klar, bo twardy i zabezpiecza.
Gdyby chciał zmienić kolor, to też lakiery samochodowe, no i klar, bo twardy i zabezpiecza.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Re: Polerowane aluminium - lakier
Jak nawalisz grubą warstwę, to trochę przygaśnie, klar powinien mieć grubość naprawdę niedużą. Jeszcze jedno, niektóre klary mają żółtawy odcień, inne skłonność do tworzenia tzw. skórki pomarańczowej. W hurtowni dobiorą ci ten właściwy. Acha, czasem klar trzeba suszyć w piecu.