@Kamar suweren Tobie za to nie odda. Może w minimalnym stopniu pośrednio przez 8 wodę po kisielu. Suweren to śle co miesiąc do Torunia listy z dopłatami. Dopóki będą w skarpetce mieli to słali będą. Co innego jak byś robił masówkę do biedronki. Ale większość działalności z tego forum to przemysłówka a nie pospolitość. Rachunek Ty zapłacisz i wszyscy inni którzy grzeją czy to gazem czy węglem, prądem etc. Węgiel też jest 100% w górze. Ceny energii uwolnią od stycznia. Paliwo już ponad 6 zeta etc. Będzie przeciąg w kieszeni / już jest i stwierdzenie ubóstwo energetycznie nabierze innego znaczenia. To jest dopiero początek. Teraz się dopiero rozkręcą. Aż nie chcę o tym myśleć nawet.
Pogadajmy o cenach ogrzewania pellet/gaz.
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 301
Pogadajmy o cenach ogrzewania pellet/gaz.
Nie chcę Romanowi śmiecić tematu więc tu się odniosę
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 323
- Kontakt:
Re: Pogadajmy o cenach
A niech śle, takie jego prawo. A moje, mnie odda, jak nie bezpośrednio to przez moich zleceniodawców co robią masówkę.
W cenie gazu wkurzająca jest nie cena jako taka ale jej zróżnicowanie. Ogrzewanie chałupy wyceniają mi na 13 gr/Kwh a warsztat na 38gr.
Co to q inny gaz ?
-
Prąd na warsztat też płacisz krocie w stosunku do domowego. Zapytam Inny prąd ?
Zleceniodawcy co robią masówkę też się zachłysną. Zobaczysz że można ciągnąć do pewnego momentu. Później stanie i zostaniesz z rachunkami sam.
Zleceniodawcy co robią masówkę też się zachłysną. Zobaczysz że można ciągnąć do pewnego momentu. Później stanie i zostaniesz z rachunkami sam.
-
Pierwsza nie, ale takie kuriozalne rzeczy jak obecnie się nie działy. Co innego 20% a co innego 100 czy 200. Z tym pelletem to też słodko nie jest. Coraz więcej w nim śmieci i plastiku niż trocin. A naprawdę pewny dobry jest cenowo w kosmosie. Co pewnie i tak wyjdzie na ta chwilę taniej. Licząc jednak inwestycję w kocioł to czas zwrotu w latach. Ale pellet zrobią ludzie jako jedyny. Węgla nie wykopią i gazu nie wyprodukują. Więc ten pellet taki czy inny zawsze będzie. Jak się wku...wisz to zrobisz matrycę i sam go nakręcisz w razie czego.
-
- Kontakt:
Opowiadasz. Ta cytowana faktura za warsztat to koszt ogrzewania do 15 listopada. A grzanie w firmie włączyłem po Wszystkich Świętych.
Czyli masz brutto 3 tysie za dwa tygodnie. A niezły , włoski piec na pellet nie całe 10 tysi. To ile potrwa zwrot ?
I za pellet zapłacę tyle co przeciętny Kowalski a nie jak kapitalista

A różnice miedzy energią i gazem we firmie i w domu to (puki co ) inny rząd wielkości.

Na luzie
Tu można porozmawiać na dowolny temat nie koniecznie związany z tematyką maszyn i CNC
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
- Kontakt:
Jeszcze jedna wycieczka osobista pod moim adresem i poczujesz co to cenzura.
Czuj się uprzedzony bo więcej żadnej odpowiedzi na żaden temat ode mnie nie dostaniesz.
Czuj się uprzedzony bo więcej żadnej odpowiedzi na żaden temat ode mnie nie dostaniesz.