Podnośnik hydrauliczny z mechaniczną blokadą tłoka?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
Podnośnik hydrauliczny z mechaniczną blokadą tłoka?
Witam,poszukuję informacji na temat podnośnika hydraulicznego"lewarek"posiadającego mechaniczną blokade zabezpieczającą opadanie tłoka.Po mechanicznym zablokowaniu siłownika zwalniamy ciśnienie na tłoku a całe naprężenie przejmuje obudowa siłownika,co zapobiega opadaniu tłoka i zwiększa żywotność samego mechanizmu.Proszę o wszelkie info na ten temat ,szczególnie interesuje mnie producent lub dystrybutor tego urzadzenia.Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
Swego czasu budowałem prasę do klejenia drewna..postanowiłem wykorzystać ręczne 5 tonowe lewarki hydrauliczne do tego celu...
okazało się po jakimś czasie, że na 6 lewarków 2 zaczynają popuszczać-trwało to długo i tak naprawdę w dobie dobrych klejów do drewna ( w rozsądnej cenie
) gdzie po 10 min można uwolnić klejonkę z "uścisku" nie miało to znaczenia, jednak kiedy drewno leżało kilka godzin w prasie, przez te kilka godzin lewarek popuścił ( oczywiście były to milimetry)
Również zastanawiało mnie stworzenie jakiegoś mechanizmu blokady, wymyśliłem tulejki-coś na kształt blokowania konika w tokarce...."pompuje", potem zaciskam tuleje.Całość troche przekoloryzowana...zastanawiam się nad zmianą na śruby.
Przyznam, że lewarki były raczej z dolnej półki cenowej i chociaż nie były "żółte " lecz niebieskie
... to napewno były wykonane przez żółte rączki 
okazało się po jakimś czasie, że na 6 lewarków 2 zaczynają popuszczać-trwało to długo i tak naprawdę w dobie dobrych klejów do drewna ( w rozsądnej cenie

Również zastanawiało mnie stworzenie jakiegoś mechanizmu blokady, wymyśliłem tulejki-coś na kształt blokowania konika w tokarce...."pompuje", potem zaciskam tuleje.Całość troche przekoloryzowana...zastanawiam się nad zmianą na śruby.
Przyznam, że lewarki były raczej z dolnej półki cenowej i chociaż nie były "żółte " lecz niebieskie

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Prawdo podobnie niczego nie trzeba wymyślać,bo ktoś już to stosuje http://www.allegro.pl/item933870851_pra ... tloka.html tylko gdzie to dostać ? Wertuję net,tam i z powrotem i nic..Może ktoś trafi na to i pod powie.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1