Podłączanie gazu w spawarce
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 3
Podłączanie gazu w spawarce
Witam, mam spawarkę tig i mma w jednym Z tyłu jest normalny wentylek do podłączenia gazu. Wężyk mam 6mm, żeby założyć, do argonu muszę we wrzątku podgrzać go, nasunąć i założyć pierścień zaciskowy. Często używam jednej i drugiej metody, jednak mma w Terenie i nie da się z całym wózkiem, na którym jest butla, drut itp. Muszę rozciąć wąż na wentylu, zdjąć i wyjąć spawarkę. Za każdym razem, muszę wąż grzać aby go zmiękczyć bo na zimno nie wejdzie na wentyl. 8 mm wężyk jest za duży. Czy mogę zastosować tam jakąś szybko złączkę jak np w kompresorze. Chodzi o to, zeby nie ciąć i grzać węza za każdym razem.
Może POMÓGŁ Ci mój post?
Pozdrawiam spawacz21
Pozdrawiam spawacz21
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
proponuję ...
wybrać się do najbliższego sklepu spawalniczego , zakupić złączkę gazową lub szybko złaczkę gazową i po temacie.
Są szybko złaczki na wąż ( samiec i samica ) , nałożysz wężyk i masz ekspresowe połączenie.
W innym , tańszym przypadku możesz nałożyć zwykłą skręcaną złączkę. Np. firmy PREMA.
Jest chromowana , z oringem np. gumowym ... tyle że trzeba skręcać co nie jest uciążliwe tak naprawdę bo skręcasz w palcach.
Są również złączki skręcane mosiężne i to też powinni mieć w sklepie spawalniczym.
Można skorzystać z katalogu BINZEL.
wybrać się do najbliższego sklepu spawalniczego , zakupić złączkę gazową lub szybko złaczkę gazową i po temacie.
Są szybko złaczki na wąż ( samiec i samica ) , nałożysz wężyk i masz ekspresowe połączenie.
W innym , tańszym przypadku możesz nałożyć zwykłą skręcaną złączkę. Np. firmy PREMA.
Jest chromowana , z oringem np. gumowym ... tyle że trzeba skręcać co nie jest uciążliwe tak naprawdę bo skręcasz w palcach.
Są również złączki skręcane mosiężne i to też powinni mieć w sklepie spawalniczym.
Można skorzystać z katalogu BINZEL.
Pozdrawiam robaczki kolorowe :)