Ploter tnący do tkanin poliestrowych
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Ploter tnący do tkanin poliestrowych
Witam,
Poszukuje pomocy w wyborze ciekawego plotera tnącego do tkanin poliestrowych, które schodzą z maszyn drukarskich. Czyli wycinanie z nich poszczególnych plików. W tej chwili posiadamy ploter firmy BM&W który ma laser oraz noże tnące. Jest to całkiem dobra maszyna tylko na nasze potrzeby trochę za duża, więc szukam jakieś alternatywy. Czy ktoś z forum pracuje w drukarni gdzie wycinają tkaniny na jakimś ploterze? jak tak prosiłbym o podanie kilku firm które są godne polecenia oraz jakie oprogramowanie jest na nich używane.
Poszukuje pomocy w wyborze ciekawego plotera tnącego do tkanin poliestrowych, które schodzą z maszyn drukarskich. Czyli wycinanie z nich poszczególnych plików. W tej chwili posiadamy ploter firmy BM&W który ma laser oraz noże tnące. Jest to całkiem dobra maszyna tylko na nasze potrzeby trochę za duża, więc szukam jakieś alternatywy. Czy ktoś z forum pracuje w drukarni gdzie wycinają tkaniny na jakimś ploterze? jak tak prosiłbym o podanie kilku firm które są godne polecenia oraz jakie oprogramowanie jest na nich używane.
Tagi:
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Witam,
Ploter powinien mieć szerokość 3,2m ponieważ takie są najszersze tekstylia, jeżeli chodzi o długość to myślę, że najlepiej by było 3,2m ale z konwojerem aby można było docinać większe wydruki. Co do narzędzia to kółko jest szybsze niż nóż oscylacyjny, więc patrząc na taki parametr to już wygrywa. Teraz mamy laser i ciężko mi uwierzyć ze jakiś nóż jest lepszy. Najlepiej połączyć laser z konwojerem
miał ktoś już do czynienie z takim czymś?
Ploter powinien mieć szerokość 3,2m ponieważ takie są najszersze tekstylia, jeżeli chodzi o długość to myślę, że najlepiej by było 3,2m ale z konwojerem aby można było docinać większe wydruki. Co do narzędzia to kółko jest szybsze niż nóż oscylacyjny, więc patrząc na taki parametr to już wygrywa. Teraz mamy laser i ciężko mi uwierzyć ze jakiś nóż jest lepszy. Najlepiej połączyć laser z konwojerem

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Wiele materiałów tnie się świetnie laserem a inne nieszczególnie.
Obecnie jestem w trakcie przygotowywania dokumentacji wykonawczej
dla plotera do cięcia m.in. tekstyliów, kartonów...
ale na szerokość 2,4m (przy pracy dwunarzędziowej) x 2,5m.

Może są inni, bardziej doświadczeni w tym względzie na forum?
Obecnie jestem w trakcie przygotowywania dokumentacji wykonawczej
dla plotera do cięcia m.in. tekstyliów, kartonów...
ale na szerokość 2,4m (przy pracy dwunarzędziowej) x 2,5m.

Może są inni, bardziej doświadczeni w tym względzie na forum?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
A to jeśli Eurolaser to jedź do Nowego Targu? Wiem że jest tam firma która ma zarówno typowe cuttery Zund, jak również ma kontakt z Eurolaserem.
edit:
Znalazłem: www.zund.pl
a soft to ZCC, działa OK bo jest od tego samego producenta - dobrze czyta punkty referencyjne.
edit:
Znalazłem: www.zund.pl
a soft to ZCC, działa OK bo jest od tego samego producenta - dobrze czyta punkty referencyjne.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Kontakt: